
باشگاه خبرنگاران جوان - سید سجاد رضوی معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز پنجشنبه در نخستین سمینار نقش سلامت در توسعه پایدار منطقه گرمسار و آرادان گفت: نظام ارجاع پزشک خانواده راهکار موثر در تامین سلامت جامعه است و در برنامههای چشمانداز توسعه دیده شد، اما عقبماندگی دارد.
به گفته وی، دانشگاه علوم پزشکی سمنان در اجرای طرح نظام ارجاع پزشک خانواده اقدامهای خوبی انجام داد که ارزشمند است.
وی بیان کرد: دولتها موظف به حفاظت از سلامت جامعه هستند و تحقیقات نشان میدهد جامعه دچار مشکلات معیشتی کمتر به سلامت توجه دارد و این فاجعه است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار کرد: دولت به تنهایی نمیتواند به طور کامل سلامت جامعه را تامین کند و باید با راهبرد مشارکت مردمی از ظرفیت خیران استفاده شود.
وی افزود: فرسودگی آمبولانسها و کمبود پزشک در کشور مشکلاتی وجود دارد، اما مشارکت خیران و همراهی مردم در رفع مشکلات مایه دلگرمی و افتخار است.
رضوی خاطرنشان کرد: سلامت و توسعه پایدار ۲ مؤلفه اثرگذار بر یکدیگر و نبود آلودگی هوا و پرتحرکی موثر در سلامت، پویایی و توسعه جامعه است.
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تجمیع ارایه خدمات پزشکی با ایجاد بیمارستانهای بزرگ و مجهز خارج از منطقه جغرافیایی، پیشبینی آینده بهداشت و درمان است.
رضوی افزود: ۱۱۱ بیمارستان ۳۲ تختخوابی و ۱۱۱ بیمارستان ۶۴ تختخوابی در کشور وجود دارد که همه آنها شمار نیروی انسانی یکسان دارند و پیشنهاد میشود برای ارتقای رضایتمندی و کیفیت خدماترسانی، ساخت بیمارستانهای بزرگ با تجهیزات کامل و چندین دستگاه آمبولانس خارج از منطقه جغرافیایی در دستور کار قرار گیرد.
وی ادامه داد: بیمارستانهای زیادی با کمبود تجهیزات و نیروی انسانی مواجه هستند و تجهیز بیمارستانهای موجود و جایگزین ساخت بیمارستان جدید در اولویت است.