سوسن چلچراغ از نادرترین گل‌های جهان است که هر ساله از نیمه دوم خرداد تا اوایل تیر ماه در منطقه طبیعی ملی داماش این شهرستان شکوفا می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سمیه بشارتی _ سوسن چلچراغ از نادرترین گل‌های جهان است که هر ساله از نیمه دوم خرداد تا اوایل تیر ماه در منطقه طبیعی ملی داماش این شهرستان شکوفا می‌شود.

 

این گل با نام علمی Lilium lederbourii نخستین بار در سال ۱۳۵۴ توسط یک گیاه شناس فرانسوی در منطقه داماش شهرستان رودبار شناسایی شد و در سال ۱۳۵۵ از سوی شورای عالی حفاظت محیط زیست به عنوان یک اثر ملی طبیعی با پراکنش محدود و ریسک بالای انقراض به ثبت رسید.

محدوده ۷ هکتاری گل نادر سوسن چلچراغ در ارتفاعات داماش عمارلوی شهرستان رودبار در جنوب گیلان به عنوان اثر طبیعی ملی مورد حفاظت سازمان محیط زیست قرار دارد و در ۲ دهه اخیر به یکی از مراکز پرجاذبه و گردشگری استان تبدیل شده است.

این گل ابتدا در ۲ منطقه داماش و منطقه‌ای در لنکران جمهوری آذربایجان در جهان شناسایی شده بود ولی در دهه ۷۰ بوته‌های آن در اکثر ارتفاعات قله درفک شهرستان رودبار و چندین نقطه دیگر در استان گیلان از جمله ارتفاعات شهرستان املش دیده شد. 


سوسن چلچراغ یکی از گونه‌های تیره سوسنیان به رنگ سفید و گلبرگ‌های واژگون است که دیدگان هر بیننده‌ای را به خود جذب می‌کند.


ساقه این گل تا ارتفاع ۵۰ تا ۱۵۰ سانتیمتری رشد می‌کند که معمولا ۷ سانتیمتر آخرش پوشیده از ۴ تا ۱۰ گل است.

رویشگاه این گُل منحصر به فرد در روستای داماش محصور است و با نصب دوربین و ایجاد پاسگاه محیط بانی به صورت شبانه روزی حفاظت می‌شود.

کندن سوسن سفید یا سوسن چلچراغ جُرم محسوب می‌شود.

در این ایام این گل نادر غنچه دارد از نیمه خرداد این غنچه ها باز می شود .  

هر ساله از اواخر خرداد تا اوایل تیر شاهد حضور گردشگران در این منطقه هستیم ، و در این ایام نیز جشنواره ای سوسن چلچراغ برپا می شود .‌

 

 

برچسب ها: سوسن چلچراغ ، گل
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۰۲ خرداد ۱۴۰۴
آقا اینو نگوییید!
به خدا از الان ملت همیشه در صحنه تا ریشه آن را از زمین برنکنند (مثل خاک قشم و گل لاله واژگون (اشکبوس) و ...) ول کن نمی شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۶ ۰۲ خرداد ۱۴۰۴
متاسفانه کمبود آب ، خدمات درمانی و هزاران کمبود دیگر در این شهرستان زیر این گل زیبا پنهان شده اند که اصلا دیده نشده ...

با این تیتر خبرتان گردشگران به اصطلاح بافهم که برای بازدید می آیند ، علاوه بر اینکه زباله هایشان را در دامان طبیعت رها می کنند ، حس خرید زمین ویلا و در نهایت نابودی اکوسیتم این منطقه می شوند .... متاسفانه این روند چند سالی است که شروع شده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۰۲ خرداد ۱۴۰۴
اسم این گل زیبا مگر لیلیوم نیست ؟