تلاش نیروهای عملیاتی و آتش‌نشانی برای خاموش کردن آتش‌سوزی در ارتفاعات روستای «توتنگ و قله هماگ» از توابع بخش مرکزی بندرعباس از روز پنجشنبه یکم خردادماه به دلایل نامشخصی رخ داده است، همچنان ادامه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان - منطقه طبیعی و گردشگری هماگ با ۳۶ هزار هکتار وسعت و ارتفاع ۷۰۰ متر از سطح دریا در ۱۱۰ کیلومتری بندرعباس مرکز هرمزگان قرار گرفته و زیستگاه گونه‌های متنوع جانوری و گیاهی است؛ کاهش بارندگی در سال‌جاری، آسیب‌پذیری منطقه را در برابر آتش‌سوزی افزایش داده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان به صورت تقریبی منطقه آتش‌سوزی در ارتفاعات هماگ بندرعباس را حدود ۲۰ هکتار وسعت عنوان کرد و گفت: تیم‌های عملیاتی و آتش نشانی و بالگردهای هلال احمر از روز گذشته در منطقه حاضر شده و تلاش برای خاموش کردن آتش همچنان ادامه دارد.

مهرداد حسن‌زاده روز جمعه با اشاره به آتش سوزی در ارتفاعات روستای «توتنگ و قله» هماگ از توابع بخش مرکزی شهرستان بندرعباس، اظهار کرد: ارتفاع محل آتش سوزی نیز تقریبا ۲ هزار و ۶۳۰ متر است.

وی بیان کرد:تیم‌های عملیاتی حفاظت محیط‌زیست، منابع طبیعی، جوامع محلی و یک تیم از کوهنوردان استان در منطقه حضور دارند و درخواست بالگرد نیز برای مشارکت در آتش نشانی شده که از بوشهر به منطقه اعزام شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان با ابراز اینکه این حادثه خسارت جانی نداشته است، یادآور شد: امروز جمعه نیز ۲ فروند بالگرد آتش نشانی از استان‌های کرمان و بوشهر به منطقه اعزام خواهند شد.

قله تشکر در منطقه هماگ، بلندترین قله استان هرمزگان و زیستگاه گونه‌های متنوع جانوری و گیاهی و دارویی به ویژه زیره سیاه است که خشکسالی پی در پی و کاهش بارندگی در سال‌جاری، آسیب‌پذیری منطقه را در برابر آتش‌سوزی افزایش داده است.

هماگ، کوهستانی با ۳۶ هزار هکتار وسعت، ارتفاع ۷۰۰ متر از سطح دریا و دارا بودن پنج روستا بلندترین ارتفاع کوه هرمزگان را به خود اختصاص داده است.

کوه هماگ از غرب به روستای سیرمند، شرق به هماگ، شمال به روستای شمیل‌‍، جائین، فارغان، بخوان و جنوب به روستاهای سیاهو، زاکین، تنب سورو، تل گردو و سیخوران را در بر می‌گیرد.

این منطقه به علت برخورداری از تنوع زیستگاه‌ها، تغییرات ارتفاعی و اقلیم مناسب از پوشش گیاهی متنوع و مناسبی برخوردار است و مهم‌ترین حیات وحش منطقه را در ارتفاعات «کل و بز، قوچ و میش کارکارال، خرس سیاه، پلنگ، گربه وحشی»، و در تپه‌ها و مناطق دشتی «جبیر، روباه معمولی، کفتار گراز، خدنگ» و انواع جوندگان تشکیل می‌دهند.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.