نشست سه‌روزه ترمذ با حضور مقام‌های کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی در ازبکستان به پایان رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان- نشست سه‌روزه گفتگوهای ترمذ به ابتکار دولت ازبکستان و با میزبانی مؤسسه مطالعات استراتژیک و منطقه‌ای وابسته به ریاست جمهوری این کشور به پایان رسید.

در این نشست نزدیک به ۲۰۰ نماینده و کارشناس از کشورهای آسیای مرکزی، آسیای جنوبی، اروپا، کشورهای مستقل مشترک‌المنافع، و غرب آسیا گرد هم آمدند تا راهکارهای تقویت همکاری‌های اقتصادی و امنیتی بین دو منطقه را بررسی کنند.

مقامات ازبکستان در این جلسه تأکید کردند که با وجود عدم به‌ رسمیت‌ شناختن رسمی حکومت سرپرست افغانستان، نباید این کشور از روندهای اقتصادی و پروژه‌های منطقه‌ای کنار گذاشته شود. آنها خواستار ادغام افغانستان در این همکاری‌ها شدند تا زمینه توسعه پایدار و امنیت منطقه‌ای فراهم گردد.

رئیس مؤسسه مطالعات استراتژیک و منطقه‌ای ازبکستان با اشاره به پروژه‌های مهم منطقه‌ای مانند تاپی، کاسا-۱۰۰۰ و خط آهن افغان‌ترانس گفت که در آسیای مرکزی اجماع قوی برای گسترش همکاری‌ها با کشورهای آسیای جنوبی و ادغام افغانستان در این مسیر شکل گرفته است.

همچنین معاون اول وزیر امور خارجه ازبکستان، پروژه خط آهن سراسری افغانستان که از ترمذ تا دریاهای جنوبی امتداد می‌یابد را یکی از طرح‌های کلیدی معرفی کرد و افزود این مسیر می‌تواند چشم‌انداز تجاری و اقتصادی منطقه را متحول سازد و بستری برای تشکیل بازار مشترک نزدیک به دو میلیارد نفر فراهم آورد.

از سوی دیگر، معین وزارت خارجه طالبان در نخستین روز این نشست اعلام کرد که افغانستان آماده مشارکت فعال در همه ابتکارات منطقه‌ای به ویژه در حوزه‌های زیرساخت، حمل‌ونقل، تجارت، انرژی و آموزش است.

او همچنین از جامعه جهانی خواست افغانستان را به عنوان شریک قابل اعتماد بپذیرند و در توسعه اقتصادی این کشور سرمایه‌گذاری کنند.

این نشست گامی مهم در جهت ارتقاء همکاری‌های منطقه‌ای میان آسیای مرکزی و جنوبی و تقویت نقش افغانستان در تحولات اقتصادی و امنیتی منطقه محسوب می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار