مدیرعامل اسبق پرسپولیس می‌گوید که بانک شهر به خوبی حمایت کرده است، اما باشگاه پرسپولیس باید خودش ایجاد درآمد کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم طایفه - علی اکبر طاهری مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس  گفت: اتفاقاتی که در نقل و انتقالات رخ می‌دهد،  تراز مالی را به شدت برای فصل بعد منفی‌تر می کند و تیم‌ها برای حضور در رقابت‌های آسیایی باید مجوز حرفه‌ای بگیرند و شاید در آینده دچار ورشکستگی شوند.

وی اظهار کرد:  آن  زمانی که ما بودیم،  خیلی سختی‌ها کشیدیم  و شرایط خیلی سخت بود، حتی سخت افزار لازم را  نداشتیم. ورزشگاه  شهید کاظمی را گرفتیم و وضعیتی را ایجاد کردیم تا باشگاه بتواند آن شرایط لازم را  برای توانمند کردن خود ش در سایر ابعاد داشته باشد. کاری که با  برانکو انجام دادیم این بود که بتوانیم تیم  پرسپولیس را آن چنان توانمند نه تنها از لحاظ ظاهر و شکل بلکه توانمند به لحاظ روحی روانی کنیم و شخصیت تیم را  بسازیم.

او افزود:  همانطور که جلوتر می‌رفتیم باید  مجوز‌ها و الزامات را  برای حضور در مسابقات آسیایی رعایت می‌کردیم. همان زمان  نمایندگان ای اف سی که  با شرکتی قرارداد بسته بودند از اروپا و  آلمان آمدند  و آن  موقع تمرکزشان بر روی چند مطلب بود که به  طبقات اصلی، مهم و ماینر تقسیم کرده بودند. همان موقع تمرکز اصلی شان این بود که شما باید تعهداتتان  مشخص باشد و نباید تعهدات باز داشته باشید.  شاید بدهی داشته باشید، اما  مشخص کنید که چه زمانی می‌خواهید مطالباتتان را بدهید. حالا پرونده دارد یا ندارد باید به نوعی این مسائل را مشخص کنید. من از نماینده‌ ای اف سی سئوال کردم که آیا شما برای سال بعد هم همین روند را ادامه می‌دهید که جواب منفی داد. 
 
 طاهری درباره اینکه  فوتبال ما  را متهم به پرونده سازی کردند و گفتند که فدراسیون فوتبال حمایت کرده تا باشگاهی محروم نشود، بیان کرد:  اتفاقاً مواردی بود که حتی من خودم به سازمان حسابرسی رفتم و کاری کردیم که تمام موارد مستندات مالی ما طبق اصول باشد.  یکی از مواردی  که  از ما می‌خواستند این بود که مهر و تایید سازمان حسابرسی را باید داشته باشیم.  عمده مطلبی که گفتند این بود که باید درآمدهایتان  مشخص شود.  ببینید تعهد یک طرف قضیه است، اما در آمد‌های آن را پوشش می‌دهد. الان به مدیران باشگاه می‌گویند که  شما با این  تعداد بازیکن، کادر فنی، کادر پزشکی و پشتیبانی قرارداد بستید با چه چیزی می‌خواهید این تعهدات مالی  را عمل کنید، مثلاً در مورد پرسپولیس در همان ابتدا نامه به مدیران فرابورس نوشتیم که این مدل واگذاری خوب نیست. به هر حال به هر دلیلی  پرسپولیس مال کنسرسیوم بانک شد و استقلال هم در اختیار پتروشیمی خلیج فارس قرار گرفت. در کنسرسیوم بانکی اتفاق خوبی افتاد که سهام عمده برای بانک شهر شد. من این را  به جرات به عنوان یک هوادار  می‌گویم که بانک شهر خوب حمایت کرد و به خوبی تامین مالی کرد، اما ما باید بدانیم که  باشگاه پرسپولیس باید خودش ایجاد درآمد کند. اگر هم در آنجا کسی کمک می‌کند باید در قالب باشگاه باشد. ما متأسفانه می‌بینیم یک مواردی پیش می‌آید و افرادی که  می‌خواهند حمایت کنند می‌آیند و  خارج از سیستم باشگاه تامین مالی  برای قرارداد‌ها می‌کنند.  

او ادامه داد: هر کسی می‌خواست کمک مالی کند در قالب باشگاه باید این کار را می‌کرد و ما این پول‌ها را پرداخت کردیم و اسنادش را هم داریم. اکنون هم کمک مالی می‌کنند.کسی که کمک مالی می‌کند حالا تحت بلیت خریدن باشد  و یا  هر چیز دیگر که باشد باید در قالب باشگاه صورت بگیرد. اگر این اتفاق نیفتد به چالشی که شما می‌فرمایید می‌افتیم. آن  فیرپلی و آنچه که باید با صداقت انجام شود نمی‌شود. در اینجا هر کسی که می‌آید عدد و رقمش را بالا می‌برد. انتقادی که اینجا می‌خواستم کنم این است که باشگاه‌هایی مثل پرسپولیس و  استقلال شرایط خوبی را  برای خودشان درست کردند. البته باید  باشگاه و مدیریت کاری کنند که به خوبی تیم را هدایت کنند، اما  آیا سایر باشگاه‌های دیگر درآمدزایی دارند؟  
 
طاهری بیان کرد: باشگاه‌های دیگر از منابعی برای تامین قرارداد‌ها و تعهداتشان استفاده می‌کنند که اصلا ارتباطی به درآمدزایی ندارند و فقط صرف تبلیغات خودشان می‌کنند. مثلا یک باشگاه از منابعی که قانون گذاشته است از درصدی که از پول کارگر برمی دارد باید آن پول را در بیاورد. به هر حال  باید درآمد زایی مان مشخص باشد و حالا از تبلیغات  روی لباس، تبلیغات دور زمین و محتوای خود باید درآمد زایی داشته باشیم. ما باید محتوای باشگاه‌ها را غنی کنیم. باشگاه باید خود محتوا سازی کند. مثلا خدای نکرده دستش تو جیب مالک باشد.  ما خیلی از باشگاه‌های دیگر را  داریم که مالکان شخصی و حقوقی دارند.  

مدیرعامل اسبق باشگاه پرسپولیس درباره اینکه نتیجه‌گرایی ما را به اینجا رسانده است، گفت: نه، ما باید محتوای خود را غنی کنیم و بفروشیم و بر اساس آن  درآمد تعهد ایجاد کنیم. با توجه به اینکه این درآمد  نیست، مثل اینکه وارد گنجی شدیم که دستمان را وارد می‌کنیم تا هر کاری می‌خواهیم انجام بدهیم.  

او درباره اینکه در زمان مدیریت شما به خاطر قضیه طارمی ۲ پنجره نقل و انتقالاتی پرسپولیس بسته شد و حتی پای رئیس جمهور وسط آمد تا باشگاه ریز اسپور ترکیه راضی شود تا اتفاق بدی برای سرخپوشان نیفتاد، گفت: قراردادی که طارمی بسته بود ۳ شرط داشت تا اجرایی می‌شد. اول اینکه  باید آی تی سی این بازیکن می‌آمد و  دوم باید  پول واریز می‌شد و  سوم باید کار‌های پزشکی اش  صورت می‌گرفت که هیچ کدام از اینها انجام نشد. معاون حقوقی ما گفت که هیچ مشکلی ندارد. کاری که ما کردیم،   مستنداتش است. حکمی که صادر شد این بود که باشگاه پرسپولیس این بازیکن را اغوا و ترغیبش  کرده بود. البته ما این کار را  نکردیم  و آنها گفتند اسپانسری که پشت پیراهن شما هست از طریق آن اقدام کردید. در صورتی که ما چنین  کاری نکرده بودیم و  مستنداتشم  را من در یک برنامه تلویزیونی ارائه کردم. ما بعد از آن ۲ بازیکن دیگر با نظر برانکو گرفتیم و طارمی و رضاییان خودشان به پرسپولیس برگشتند.  

او در پایان گفت: برای اینکه ما بتوانیم در یک صنعت فوتبال کار درستی را انجام بدهیم، باید بدانیم باشگاه مثل بنگاه‌های اقتصادی است که فعالیتش در ورزش است و  باید خودش ایجاد درآمد کند و محتوایش را  غنی کند و برای محتوای خود خریدار داشته باشد.  این خریدار‌ها می‌توانند در  فضای هواداری و یا مثلا در  فضای تبلیغاتی و بازرگانی باشند. مثل همه جای دنیا  ما نباید خلق الفبا کنیم.  

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار