
باشگاه خبرنگاران جوان - امیر دریادار داوود قلیزاده معاون وزیر دفاع در آیین الحاق ۱۳ فروند شناور در خرمشهر اظهار کرد: این شناورها در چارچوب پروژههای تحول صنایع دریایی و بر اساس نیازهای سازمان بنادر و دریانوردی طراحی و ساخته شدهاند. مراحل طراحی، ساخت و تجهیز این شناورها با همکاری ۲۵ شرکت دانشبنیان، مراکز صنعتی، پژوهشی و دانشگاهی انجام شده است.
وی افزود: بومیسازی سامانه انتقال توان مکانیکی برای مدیریت مصرف انرژی، طراحی سامانه یکپارچه کنترل (MSUTY) برای نظارت بر سیستمهای الکتریکی و تاسیساتی، تولید کابلهای مقاوم در برابر آتش و حرارت و کابلهای ابزار دقیق، بومیسازی سیستم پوشش ضد خوردگی و ورقهای دریایی، سامانه آتشنشانی پیشرفته با قابلیت پرتاب آب و فوم تا ۱۲۰ متر و سامانه روشنایی و چراغهای جستوجو و نجات از مهمترین فناوریهای بومیسازیشده در این پروژه ملی است.
صرفهجویی ارزی و اشتغالزایی قابل توجه
قلیزاده با اشاره به نتایج این پروژه گفت: بومیسازی تجهیزات منجر به صرفهجویی ارزی ۲۰ میلیون دلاری شده و زمینه اشتغالزایی مستقیم برای یکهزار نفر و غیرمستقیم برای پنجهزار نفر را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: در جریان اجرای این طرح، یکهزار و ۲۲۵ آزمایش با بیش از ۱۲ هزار نفرساعت کار تخصصی صورت گرفته و همچنین ۲۳ دوره آموزشی با ۲ هزار و ۸۷۰ نفرساعت آموزش تخصصی برگزار شده است.
آمادگی برای ساخت انواع شناورهای پیشرفته
معاون وزیر دفاع با تأکید بر توانمندیهای صنایع دریایی کشور تصریح کرد: سازمان صنایع دریایی آمادگی کامل دارد تا در راستای تقویت ناوگان دریایی کشور، نسبت به طراحی و ساخت انواع شناورهای لایروبی، آلایندهرو، مسافربری، کانتینربر، یدککش و هاورکرافت اقدام کند.
وی افزود: این پروژه که از اسفند ۱۴۰۳ به پایان رسید، از فروردین ۱۴۰۴ وارد مرحله آزمایشهای دریایی شده و گامی بلند در مسیر خوداتکایی صنعت دریایی ایران به شمار میرود.
منبع: ایرنا