
باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - بهی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: توسعه زیرساختهای ارتباطی در شهرها و روستاها یک بعد مهم برای توسعه و پیشرفت به حساب میآید که در هر دو بعد در حال فعالیت هستیم.
او افزود: علاوه بر ارتباطات سیار که در تمام شهرها به وسیله تلفنهای همراه وجود دارد، طرح توسعه فیبر نوری به عنوان بستر ثابت که یک طرح بزرگ ملی است را در استان از پارسال آغاز کردهایم.
بهی بیان کرد: ۸۶ درصد روستاها معادل ۷۹۱ روستا از ۹۱۸ روستای واجد شرایط تاکنون به شبکه ملی اطلاعات وصل شده و ۹۳ درصد روستاها نیز به تلفن همراه متصلند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی ادامه داد: در دولت چهاردهم تاکنون ۵۳ سایت جدید و ارتقای ۱۸ سایت با ۳۱۰ میلیارد تومان را داشتهایم و ۹۳ روستای جدید با ۷ هزار نفر پوشش داده شدهاند.
او عنوان کرد: اجرای طرح فیبر نوری در بیرجند در قالب قراردادی به شرکت شاتل ابلاغ و در تعهد این شرکت رفت؛ اجرای ۱۰۰ کیلومتر فیبر نوری برای این شرکت برنامهریزی شده که تاکنون ۱۴ کیلومتر آن انجام شده است و در این مورد خود اپراتور و شهرداری با همکاری یکدیگر میتوانند به این امر شتاب دهند و شهرداری نیز باید تسهیلگرانه به این طرح نگاه کند.
بهی تصریح کرد: پارسال قول دادیم که اجرای طرح فیلم نوری در بیرجند تا پایان سال ۱۴۰۳ تمام شود، اما این محقق نشد و بابت آن از مردم عذرخواهی میکنیم؛ انتظار سرعت تا یک گیگابایت بر ثانیه از فیبر نوری می رود.
بیشتر بخوانید
میری مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی در ادامه با حضور در این برنامه گفت: طرح فیبر نوری در ۳۱ شهر استان همزمان انجام میشود و هم اکنون ۳۳ درصد مشترکین بیرجند با ۷ هزار مشترک تحت پوشش این امکان هستند و به طور کل ۲۸ هزار ظرفیت داریم.
او افزود: هم اکنون ۷۷۵ کیلومتر فیبر شهری داریم و امسال ۲۵۰ کیلومتر افزایش در این موضوع را خواهیم داشت و برنامهمان این است که امسال در فیبر نوری تا ۹۰ درصد پوشش کل شهر بیرجند برسیم.
میری بیان کرد: برنامه مان این است که شبکه فیبر نوری در بیرجند جایگزین شبکه و کابل مسی شود؛ در سایر شهرستانها نیز در ۱۵ شهر کار انجام شده و هر قسمت از شهرشان را که درخواست کنند به صورت تقاضا محور به فیبر نوری متصل کنیم.
مدیر مخابرات منطقه خراسان جنوبی ادامه داد: برای فیبر نوری به ازای هر مشترک تا سر کوچه در بیرجند ۸ میلیون تومان هزینه میشود؛ هزینه سیم کشی، مودم و نصب فیبر نوری برای هر مشترک حداقل ۶ میلیون تومان است که طرحهای ما از ۳ میلیون تومان شروع میشود یعنی عملاً ۳ میلیون دیگر یارانه آن توسط دولت پرداخت میشود.