عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به نزدیک شدن فصل امتحانات و مصرف خودسرانه «ریتالین» توسط برخی دانشجویان به بهانه افزایش تمرکز و بهره‌وری تحصیلی، هشدار داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - مهدی حارث آبادی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به افزایش مصرف خودسرانه ریتالین در ایام امتحانات تأکید کرد: وسوسه استفاده از این دارو برای افزایش تمرکز، گرچه ممکن است به‌طور موقت اثرگذار باشد، اما عوارضی دارد که می‌تواند جبران‌ناپذیر باشد.

وی مهم‌ترین عوارض جسمی ریتالین را افزایش ضربان قلب، فشار خون بالا، آریتمی‌های قلبی، سکته و حملات قلبی عنوان کرد و افزود: مصرف این دارو بدون تجویز پزشک می‌تواند اختلالاتی مانند بی‌خوابی، کاهش اشتها، ضعف عمومی بدن، تهوع، سرگیجه و تاری دید ایجاد کند. مواردی که در نهایت عملکرد تحصیلی را تضعیف خواهند کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی همچنین به عوارض روانی و رفتاری همچون اضطراب، تحریک‌پذیری، توهم، وابستگی روانی، افسردگی و کاهش خلاقیت اشاره کرد و گفت: متأسفانه مصرف ریتالین نه‌تنها به موفقیت تحصیلی کمک نمی‌کند، بلکه می‌تواند تمرکز واقعی، قدرت تحلیل و تصمیم‌گیری منطقی را نیز تضعیف کند.

 حارث آبادی با اشاره به راهکار‌هایی سالم و موثر برای افزایش تمرکز و عملکرد عنوان کرد: برنامه‌ریزی منظم برای مطالعه و استراحت، خواب کافی و باکیفیت، فعالیت بدنی روزانه، تغذیه متعادل و اجتناب از محرک‌ها، تکنیک‌های تنفس عمیق و آرام‌سازی ذهن چند ارهکار مفید و موثر هستند.

وی در پایان تاکید کرد: موفقیت واقعی در سایه تعادل جسم و روان شکل می‌گیرد، نه با مصرف دارو‌های خطرناک و بدون تجویز.

منبع: وزارت بهداشت

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار