
باشگاه خبرنگاران جوان، فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور در این نشست گفت: در سالهای اخیر فعالیت سوداگران حوزه میراث فرهنگی، چه در بحث قاچاق و تجارت آثار تاریخی کشور و چه در فضای مجازی با تبلیغ و فروش انواع فلزیاب و آثار جعلی گستردهتر شده است.
سردار مهری افزود: از ۴۰ هزار قلم کشفیات آثار تاریخی در سال گذشته ۸۰ درصد جعلی بوده است و این رویکرد سوداگران کار حفاظت از میراث فرهنگی را سختتر و حساستر کرده است.
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: در حال حاضر بیش از یک میلیون اثر تاریخی شناسایی شده که در ۲۷۵ موزه کشور نگهداری میشود.
وی افزود: از این تعداد ۴۰ هزار اثر ثبت ملی و ۲۸ اثر ثبت جهانی شده است.
سردار مهری گفت: مسلح بودن حفاران و سوداگران اشیا تاریخی کار حافظان میراث فرهنگی را در کشور سختتر از قبل کرده است و باید مورد حمایت بیشتر قرار گیرند.
فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور گفت: در سال بیش از ۲۰ میلیون نفر از اشیاء تاریخی، اماکن و آثار فرهنگی کشور بازدید میکنند.
فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان هم به ۱۵۰۰ محوطه تاریخی در استان اشاره کرد و گفت: استان گلستان میتواند به عنوان بهشت پژوهشگران حوزه میراث فرهنگی معرفی شود و هم اکنون بالغ بر ۲۰ هزار شی تاریخی در گنجینه موزههای استان نگهداری میشود.
سردار محمد سعید فاضل دادگر فرمانده انتظامی استان گلستان هم نقش حافظان امنیت میراث فرهنگی را مهم توصیف کرد و افزود: حفظ آثار تاریخی استان در اولویت فعالیتهای نیروی انتظامی قرار دارد.
محمد حمیدی معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان نیز گفت: ویژگیهای خاص استان گلستان مانند بافت جمعیتی و قومی، گستردگی محوطههای تاریخی، و تنوع جغرافیایی سختی کار حفاظت از میراث فرهنگی گلستان را نشان میدهد.
فرامرز میر فرمانده یگان حفاظت اداره کل میراث فرهنگی گلستان هم در این نشست گزارشی از فعالیت حوزه خود در استان ارائه کرد.
در پایان این نشست، ضمن تقدیر از پرسنل یگان حفاظت میراث فرهنگی استان تفاهمنامه همکاری بین نیروی انتظامی و میراث فرهنگی گلستان با حضور فرمانده یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور به امضا رسید.
منبع: روابط عمومی میراث فرهنگی گلستان