رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت گلستان توصیه‌های بهداشتی برای مقابله با بیماری‌های مرتبط با پشه‌های ناقل ارائه داد.

باشگاه خبرنگاران جوان، مونا محمد قاسمی - پروین ولی‌پور، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان گفت: پشه ناقل بیماری‌های ویروسی نظیر تب دنگی در برخی استان‌های جنوبی کشور از جمله هرمزگان و بندرلنگه مشاهده شده است و انتقال محلی بیماری در این مناطق در حال وقوع است.

ولی‌پور با بیان اینکه این پشه‌ها در محیط‌هایی با آب راکد اندک مانند زیر گلدان، ظروف دورریز، قطرات آب کولر یا حتی درون درب قوطی نوشابه می‌توانند تخم‌گذاری و تکثیر پیدا کنند، تاکید کرد: رعایت نکات بهداشتی و پاکسازی محیط از مهم‌ترین راهکار‌های پیشگیری از شیوع این بیماری‌هاست.

وی علائم بیماری تب دنگی را تب، سردرد، درد پشت چشم، درد‌های استخوانی و عضلانی، تهوع و در موارد شدید افت فشار خون و خونریزی عنوان کرد و افزود: این پشه‌ها برخلاف پشه‌های معمول، روزگز بوده و عمدتاً در ساعات اول صبح و پیش از غروب نیش می‌زنند.

دکتر ولی‌پور از اجرای طرح‌های گسترده پایش در استان خبر داد و افزود: در شهرهایی، چون بندرگز، گرگان و بندرترکمن تله‌های مخصوص تخم‌گیری پشه موسوم به «اوویترپ» نصب شده تا وجود احتمالی پشه آیدس در این مناطق شناسایی شود.

وی از مردم خواست در صورت مشاهده افزایش نیش پشه در ساعات روز یا فعالیت مأموران بهداشت در اطراف محل سکونت، همکاری لازم را داشته باشند و موارد مشکوک را به نزدیک‌ترین مرکز بهداشت اطلاع دهند.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر در پایان تأکید کرد: هدف ما جلوگیری از ورود این پشه به استان و در صورت ورود، شناسایی سریع و اجرای اقدامات فوری مانند مه پاشی و سم‌پاشی برای کنترل گسترش آن است.

برچسب ها: پشه ، واگیر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.