
باشگاه خبرنگاران جوان- حمید فضایلی گفت: این شرکت با نصب تابلوهای هشداردهنده ورود ممنوع، شنا کردن ممنوع، ماهیگیری ممنوع و خطر غرق شدن در اطراف منابع آبی، ورود به حریم منابع آب بویژه تاسیسات آبی را ممنوع اعلام کرده و مسئولیتی در خصوص حادثه احتمالی به دلیل ورود غیرمجاز و شناکردن در سدها و داخل کانالها و تاسیسات آبیاری و زهکشی ندارد.
او افزود: کانالهای آبیاری از جمله شبکه مغان با صدها کیلومتر طول با هدف آبیاری و بهبود اراضی کشاورزی طراحی شده است و نوجوانان و جوانانی که با دیدن آب وسوسه میشوند تا برای شنا و رهایی از گرما و دقایقی تفریح کردن خود را به آبهای ظاهرا آرام و بی خطر کانالها بسپارند، گاهی اوقات با خطر سقوط در آب مواجه میشوند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اردبیل گفت: برخی تصور میکنند کانال آبیاری میتواند به عنوان یک استخر مورد استفاده تفریحی قرار بگیرد، اما از این نکته مهم غافل هستند که نوع طراحی کانالها با شکل استخرهای عمومی کاملا متفاوت است و مردم به ویژه جوانان باید نسبت به این مهم توجه داشته باشند.
او با بیان بر اینکه دلیل اصلی حوادث غرق شدگی در کانالهای آبیاری، بیتوجهی به نکات ایمنی است، اظهار کرد: انتظار داریم عموم مردم و به خصوص جوانان در این رابطه احتیاط کامل داشته باشند تا شاهد از دست دادن جان شهروندان نباشیم.
فضایلی با تاکید بر عواقب تلخ شنا در بستر کانالها و تاسیسات شبکه آبیاری، افزود: به شهروندان و گردشگران توصیه میشود از حضور در حاشیه کانالها و تاسیسات آبیاری به منظور شنا و تفریح خودداری کنند تا شاهد حوادث تلخ و ناگوار نباشیم.
به گفته او، گروههای گشت و بازرسی منابع آب و مسوولان بهرهبرداری و حفاظت سدها و شبکههای آبیاری و زهکشی به طور مستمر در منابع آب و تاسیسات آبی در حال گشتزنی بوده و از ورود غیرمجاز به این منابع و تاسیسات جلوگیری میکنند.
فضایلی ادامه داد: گسترده بودن منابع آبی استان شامل سدها، بندها، رودخانهها، کانالهای آبیاری و زهکشی و همچنین عمق زیاد آب، اشباع و لغزشی بودن حاشیه مخازن و سدها و رودخانهها و شیب تند دیواره کانالها لزوم احتیاط مردم را ضروری کرده است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اردبیل از مردم خواست برای حفظ جان خود و خانواده و نیز حیوانات و دامها از ورود غیرقانونی به این نقاط خودداری کنند.
منبع: ایرنا