
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - وبسایت آمریکایی آکسیوس گزارش داده است که کابینه بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم تروریستی اسرائیل با تداوم جنگ در غزه و توقف کمکهای بشردوستانه، با انزوای فزایندهای از سوی شماری از برجستهترین متحدان بینالمللی خود روبهرو است.
به گزارش این وبسایت آمریکایی، اهمیت این تحول در این زمینه است که نتانیاهو پیش از این از مشروعیت بینالمللی بیسابقهای برای پاسخ به طوفان الاقصی در ۷ اکتبر برخوردار بود. با این حال، حمایت بینالمللی که به تدریج با طولانی شدن جنگ شروع به فرسایش کرده بود، اکنون به موجی دیپلماتیک تبدیل شده که موقعیت رژیم تروریستی اسرائیل را در صحنه بینالمللی تهدید میکند.
طی دو ماه گذشته، نتانیاهو حمایت شماری از نزدیکترین شرکای خود در غرب به استثنای آمریکا را پس از پایان توافق آتشبس در ماه مارس و اعمال ممنوعیت کامل ورود غذا، آب و دارو به غزه، از دست داده است.
فشارهای بینالمللی به طور قابل توجهی در اوایل ماه جاری افزایش یافت، زمانی که نتانیاهو حملات نظامی جدیدی را با هدف اشغال مجدد غزه آغاز کرد، به جای اینکه توافقی را بپذیرد که میتوانست منجر به آزادی اسرا و پایان جنگ شود.
در حالی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا ملاحظات خود را در مورد رفتار رژیم تروریستی اسرائیل مخفی نگه داشته است، او و شماری از دستیاران ارشدش به لزوم پایان حملات نظامی و اجازه ورود کمکهای بشردوستانه اشاره کردهاند. در مقابل، بسیاری از سران کشورهای دیگر در ابراز علنی مخالفت خود تردید نکردند.
در بیانیه مشترکی که در ۱۹ مه صادر شد، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، مارک کارنی، نخست وزیر کانادا و کر استارمر، نخست وزیر انگلیس، ادعا کردند: ما بیکار نخواهیم نشست در حالی که نتانیاهو به این اقدامات وحشتناک ادامه میدهد و اگر اسرائیل حملات نظامی جدید خود را متوقف نکند و محدودیتهای کمکهای بشردوستانه را لغو نکند، ما اقدامات ملموس دیگری را در پاسخ به آن اتخاذ خواهیم کرد.
نتانیاهو با عصبانیت در بیانیهای ویدئویی، این سه رهبر غربی را به جانبداری از حماس متهم و ادعا کرد آنها از رژیم تروریستی اسرائیل میخواهند که عقبنشینی کند و به حماس اجازه دهد تا خود را بازسازی کند و آنچه را که نتانیاهو کشتار ۷ اکتبر خواند را بارها و بارها تکرار کند، زیرا حماس به این امر متعهد شده است.
انزوای فزاینده رژیم تروریستی اسرائیل تنها به اظهارات دیپلماتیک محدود نشده، بلکه به اقدامات ملموس نیز کشیده شده است. انگلیس روز پنجشنبه توقف مذاکرات تجاری با این رژیم تروریستی را اعلام کرد و همچنین تحریمهای جدیدی را علیه شهرکنشینان صهیونیستی درگیر در حملات خشونتآمیز علیه فلسطینیان اعمال کرد.
قرار است فرانسه ماه آینده میزبان کنفرانس مشترکی با عربستان سعودی با هدف پیشبرد تلاشها برای راهحل دو دولتی باشد و همچنین انتظار میرود پاریس رسما به رسمیت شناختن کشور فلسطین را اعلام کند.
اسپانیا سال گذشته، همراه با نروژ و ایرلند، کشور فلسطین را به رسمیت شناخته بود و پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، هفته گذشته رژیم تروریستی اسرائیل را رژیمی که نسلکشی مرتکب میشود توصیف کرد و خواستار ممنوعیت شرکت آن در مسابقه یوروویژن شد.
۱۷ نفر از ۲۷ وزیر امور خارجه اتحادیه اروپا از پیشنهادی که هلند – یکی از متحدان رژیم تروریستی اسرائیل – ارائه کرده بود، مبنی بر بازنگری در توافقنامه مشارکت و همکاری تجاری بین این اتحادیه و رژیم صهیونیستی، حمایت کردند.
کابینه نتانیاهو در واکنش به این انتقادات، سران اروپایی را به یهودیستیزی متهم و ادعا کرد که آنها تحت فشار اقلیتهای مسلمان در کشورهای خود هستند. با این حال، رژیم تروریستی اسرائیل برای اولین بار از ماه مارس با ورود برخی کمکهای بشردوستانه به غزه موافقت کرد.
رژیم صهیونیستی درحالی ادعا میکند که سران غربی تحت فشار اقلیت مسلمان در کشورهای خود هستند که دولتهای اروپایی فشار بسیاری به این اقلیت برای حمایت از مردم غزه وارد میکنند و تاکنون بارها مسلمانان را به دلیل حمایت از فلسطین بازداشت کردهاند.
در پشت صحنه شورای امنیت سازمان ملل متحد، یک مقام ارشد صهیونیستی نقل کرد که گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه رژیم تروریستی اسرائیل در سلسله جلساتی در ماه مارس به نتانیاهو هشدار داده بود که توقف کمکهای بشردوستانه منجر به تضعیف حماس نخواهد شد، بلکه متحدان بینالمللی را از حمایت خود منصرف خواهد کرد.
این مقام گفت: در نهایت، اسرائیل مجبور به عقبنشینی و از سرگیری کمکها تحت فشار بینالمللی خواهد شد و دقیقا همین اتفاق افتاد. این یک اشتباه بزرگ بود و بیشتر به دلیل ملاحظات سیاسی داخلی صورت گرفت.
در مورد آنچه در پیش روست، به نظر میرسد که رئیس جمهور آمریکا از طرح قبلی خود که خواستار اخراج تمامی دو میلیون فلسطینی ساکن نوار غزه با هدف تبدیل منطقه به ریویرای جدید بود، عقبنشینی کرده است.
اما نتانیاهو هفته گذشته، برای اولین بار، اظهار داشت که جنگ پایان نخواهد یافت مگر اینکه این طرح اجرا شود. کابینه وی این را به منزله چراغ سبزی برای پیشروی در اجرای مهاجرت اجباری میداند؛ اصطلاحی که برای اشاره به جابجایی گسترده جمعیتی استفاده میشود که با انتقال ساکنان به منطقه بشردوستانه در داخل غزه، و سپس در صورت امکان به خارج از آن، آغاز میشود.
اگر رژیم تروریستی اسرائیل این طرح را که عملا مستلزم تسطیح بیشتر نوار غزه است، به اجرا بگذارد، احتمالا منجر به انزوای بینالمللی بیشتر و شاید پیامدهای دیپلماتیک عمیقتری خواهد شد.
منبع: آر تی