به منظور استفاده بهتر مردم از بنا‌ها و همچنین بنا‌های تاریخی و استحکام آن در برابر زلزله، بحث بازسازی بافت فرسوده و توجه به آن از اهمیت بالایی برخوردار است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سمانه هرمزی - مودی مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با حضور در برنامه پرسمان صدا و سیمای استان گفت: در تعریف بافت فرسوده می‌توان گفت در شهر‌ها بنا‌هایی که ساخته شده‌اند را بررسی می‌کنیم که به لحاظ کاربردی زیرساخت‌های لازم را دارند و یا با کمبود‌هایی مواجه هستند؛ فاکتور دوم نیز این است که بنا‌هایی که ساخته شده آیا قابل سکونت هستند یا خیر.

او افزود: ۴۴ فاکتور مد نظر داریم که بر اساس این دو شاخص بررسی می‌شوند؛ ۱۵ شهر در استان داریم که به طور مثال محلات هدفمان در شهر‌های قاین، بیرجند، بشرویه، فردوس، نهبندان، سرایان، خوسف، گزیک، اسدیه، سربیشه و قهستان شناسایی شده است و شناسایی محلات هدف در آرین شهر، ارسک و سه قلعه را در دست پیگیری داریم.

مودی بیان کرد: حدود ۳۳ درصد از جمعیت این شهر‌ها که ۱۳ درصد از مساحت شهر را تشکیل می‌دهند در این محلات زندگی می‌کنند و علاوه بر بحث ترمیم بافت فرسوده، بحث بر روی گسل بودن این شهر‌ها نیز مطرح است که باید با شناسایی و همفکری برای این موضوع راه حلی پیدا کرد. 


بیشتر بخوانید


مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی ادامه داد: در بحث اعتبارات از ۲۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ به ۴۴ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رسیدیم؛ مشکل سرانه‌ها مثل سرانه‌های روبنایی در این محلات را داریم که می‌بایست به طور مثال به سرانه آموزشی، ورزشی، فرهنگی و ... در محلات شناسایی شده توجه کرد. 

او عنوان کرد: در بحث قیر نیز کمک‌هایی با همکاری شهرداری انجام می‌دهیم و پارسال برای ۴۰ کیلومتر از معابر شهری قیر تهیه کرده و در اختیار شهرداری‌ها برای ساماندهی محلات به منظور احیای بافت فرسوده قرار دادیم. 

مودی تصریح کرد: در قانون برنامه هفتم نیز نگاه ویژه‌ای به این قضیه دارند و مثل بحث نهضت ملی مسکن که ۴ میلیون خانه را تکلیف کرده‌اند، در بحث احیای بافت فرسوده نیز ۵۰۰ هزار بازسازی و نوسازی در مناطق هدف برای کشور در نظر گرفته شده است؛ برای نوسازی و بازسازی محلات بسته‌های تشویقی مثل افزایش سطح اِشغال، حذف بالکن از زیربنای مفید، تأمین ۳۰ درصدی پارکینگ، تخفیف‌های پروانه و ... در نظر گرفته شده است. 

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی اظهار کرد: همچنین در بودجه سنواتی طرح کلید به کلید یا کلید به زمین است، مثلاً به این صورت است که ما املاک و زمین افراد را کارشناسی کرده و خودمان از املاک محافظت می‌کنیم؛ افراد ملکشان را به راه و شهرسازی تحویل داده و مبلغ آن را تحویل می‌گیرند و می‌توانند ملک ما را با ۴۰ درصد تخفیف خریداری کنند. 

او گفت: برنامه جامع مشترک برای احیای بافت‌های تاریخی را نیز داریم و سعی می‌کنیم که از اعتباراتمان به این موضوع اختصاص دهیم تا در نهایت مردم از این بافت‌ها به درستی استفاده کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.