در دیدار رئیس مؤسسه فینلای کوبا با وزیر بهداشت کشورمان بر گسترش همکاری‌ های مشترک در حوزه واکسن و بیوتکنولوژی تاکید شد.

باشگاه خبرنگاران جوان - محمدرضا ظفرقندی در دیدار با رئیس و معاون مؤسسه فینلای کوبا که با حضور سفیر کوبا در تهران برگزار شد، ضمن تقدیر از همکاری‌های مؤسسه فینلای، اظهار داشت: مردم ایران و حتی مردم جهان به دکتر ویسنته مدیون هستند.

وزیر بهداشت ضمن استقبال از ادامه همکاری‌ها، تأکید کرد: بستر توسعه همکاری‌های حوزه سلامت کاملاً مهیا است و با اعتماد متقابل میان دو کشور، این روابط قطعاً عمق و گستره بیشتری خواهد یافت.

در ادامه، ویسنته توضیح داد که همکاری میان ایران و کوبا در ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۱۹ و در اوج بحران کووید-۱۹ برای تأمین واکسن آغاز شد و هدف آن، حفاظت از سلامت مردم و کودکان دو کشور بود.

سفیر کوبا نیز روابط شکل‌گرفته میان دو کشور در زمینه بیوتکنولوژی و واکسن را مثال‌زدنی توصیف کرد و اعلام داشت این همکاری‌ها در کمیسیون مشترک آتی نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.

وی ابراز امیدواری کرد که این روابط به دیگر حوزه‌های اقتصادی نیز گسترش یابد، چرا که ظرفیت‌های فراوانی برای همکاری میان ایران و کوبا وجود دارد. او روابط سیاسی دو کشور را در سطحی عالی توصیف کرد و افزود با حمایت دولت‌ها می‌توان چالش‌ها را رفع و همکاری‌های اقتصادی را در سایه برگزاری کمیسیون مشترک توسعه داد.

در پایان، علیرضا بیگلری، مدیرکل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت با قدردانی از حمایت‌های وزیر بهداشت، از نهایی شدن پروژه مشترک انتقال تکنولوژی واکسن پنوموکوک در دوره دولت چهاردهم ابراز خرسندی کرد و افزود: این واکسن تنها در چند کشور جهان تولید می‌شود و با امضای تفاهم‌نامه ثبت متقابل دارو و واکسن، بازار کشور‌های آمریکای لاتین نیز به روی ایران و کوبا گشوده خواهد شد. این دیدار نویدبخش فصل جدیدی از همکاری‌های راهبردی ایران و کوبا در حوزه سلامت، دارو و واکسن است.

در این دیدار، دکتر علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر خسرو صادق نیت، مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل دفتر وزارتی و دکتر احسان مصطفوی، رئیس انستیتو پاستور نیز حضور داشتند.

در این دیدار، طرفین بر پیشینه درخشان همکاری‌های ایران و کوبا در حوزه بیوتکنولوژی و تولید واکسن تأکید کردند. این همکاری‌ها نخستین بار با انتقال تکنولوژی تولید واکسن هپاتیت B آغاز شد و در ادامه با قرارداد تولید مشترک واکسن پنوموکوک گسترش یافت. همچنین در زمان اوج همه‌گیری کووید-۱۹ و محدودیت شدید دسترسی به واکسن، دو کشور با همکاری مؤسسه فینلای و انستیتو پاستور، اقدام به تولید مشترک واکسن کرونا کردند که به سرعت به بهره‌برداری رسید.

منبع: وبدا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار