بنابر گفته مسئولان، پروژه‌های مختلفی در کشور آغاز شده و نویدبخش آن خواهد بود که شهروندان در اقصی نقاط ایران شاهد اجرای پروژه‌های نیروگاه‌های خورشیدی ۳ مگاواتی و مزارع خورشیدی در ۳۱ استان کشور باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور -‌ با افزایش نگرانی‌ها در مورد تغییرات اقلیمی و کاهش منابع سوخت‌های فسیلی، انرژی تجدیدپذیر به عنوان یکی از راه‌حل‌های کلیدی برای تامین انرژی پایدار و کاهش آلودگی محیط زیست در کانون توجه قرار گرفته است. در سال‌های اخیر، کشور‌های مختلف در تلاش بوده‌اند تا با سرمایه‌گذاری در این حوزه، به سمت آینده‌ای سبزتر و پایدارتر حرکت کنند.

کشور ما نیز در حال حرکت به این سمت است و بر این اساس محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس ساتبا با اشاره به پیش بینی برنامه ساخت۳۰ هزار مگاوات نیروگاه‌های تجدیدپذیر در وزارت نیرو و ساتبا برای یک دوره ۴ ساله تا پایان دولت چهاردهم اظهار کرد: قرار است از این میزان ظرفیت ۲۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی احداث شود.

وی از تعهد ساتبا برای ساخت ۱۰ هزار مگاوات تا پایان امسال گفت و بیان کرد: هم اینک ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدید پذیر حدود ۱۷۰۰ مگاوات است و با برنامه‌ریزی دقیق صورت گرفته و با همکاری بخش دولتی و خصوصی خواهیم توانست ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر را تا اواخر شهریور امسال به ۵۰۰۰ مگاوات و تا پایان پاییز ۷۰۰۰ مگاوات و تا پایان زمستان به ۱۰ هزار مگاوات برسانیم.

اجرای پروژه‌های نیروگاه‌های خورشیدی ۳ مگاواتی و مزارع خورشیدی در ۳۱ استان کشور

طرزطلب ادامه داد: بر طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، در ماه‌های تابستان امسال ماهیانه ۱۰۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاه تجدید پذیر اضافه خواهد شد که عدد قابل توجهی محسوب می‌شود؛ بدین منظور تمهیدات مورد نیاز اندیشیده شده و اجرای پروژه‌ها آغاز شده و نویدبخش آن خواهد بود که شهروندان در اقصی نقاط کشور شاهد اجرای پروژه‌های نیروگاه‌های خورشیدی ۳ مگاواتی و مزارع خورشیدی در ۳۱ استان کشور باشند.

امسال حدود ۷ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر محقق خواهد شد

توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر که به تازگی هم عباس علی آبادی، وزیر نیرو با اشاره به آن گفته است: دولت احداث نیروگاه تجدیدپذیر را تا ۳۰ هزار مگاوات در برنامه‌های خود قرار داده که همین امسال فکر می‌کنم حدود ۷ هزار مگاوات آن محقق خواهد شد، زیرا باید در این حوزه تأمین مالی و مقدمات آن فراهم می‌شد که این اقدامات زمانبر بوده و به این سادگی‌ها امکان‌پذیر نیست.

وزیر نیرو افزود: خوشبختانه بسیاری از این موارد درحال حاضر برطرف شده است. به طوری که هم‌اکنون حدود ۴۰ درصد نسبت به سال گذشته انرژی تجدیدپذیر بیشتری تولید می‌کنیم؛ تصور می‌کنم طی دو ماه آینده این عدد تا ۲۰۰۰ مگاوات اضافه خواهد شد و تا پایان سال ما به برنامه ۷۰۰۰ مگاواتی خواهیم رسید.

در ادامه هم محمد امین زنگنه، دبیر انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفته بود: براساس اهداف برنامه هفتم باید تا پایان برنامه ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور به ۱۲ هزار مگاوات برسد؛ از سوی دیگر بر اساس برنامه‌های وزیر نیرو اعلام شده در دولت چهاردهم ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر اضافه می‌شود؛ طبیعتا باتوجه به شرایط فعلی با این عدد ۳۰ هزار مگاواتی فاصله بسیار زیادی وجود دارد و هدفگذاری که در برنامه هفتم صورت گرفته دست‌یافتنی‌تر به نظر می‌رسد.

او افزود: در تابستان سال گذشته حدود ۱۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات کسری برق داشتیم برای جبران این کسری مهم‌ترین راه حل توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر است نکته‌ای که وجود دارد این است که اگر بخواهیم ۱۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات برق را از طریق نیروگاه‌های تجدیدپذیر تامین کنیم باید ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر احداث کنیم اینجاست که عدد مطرح شده توسط وزیر نیرو معنا پیدا می‌کند.

گفتنی است، توسعه نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر نه تنها یک گزینه، بلکه یک ضرورت برای مقابله با چالش‌های زیست‌محیطی و اقتصادی در عصر حاضر است. با توجه به مزایای متعدد این نیروگاه‌ها، دولت‌ها، بخش خصوصی و جامعه باید به صورت مشترک برای گسترش این نوع انرژی تلاش کنند و به سوی آینده‌ای پایدار و سبزتر گام بردارند.

در نهایت، سرمایه‌گذاری در نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر نه تنها به نفع محیط زیست و جامعه است، بلکه می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی و ایجاد آینده‌ای روشن‌تر برای نسل‌های آینده کمک کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
میثم
۱۶:۲۸ ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
سلام
در همه هنرستان ها و مدارس بعد امتحانات به بهانه ثبت نام درب دفاتر و کارگاه های آموزشی باز است و معلمان برای گذراندن وقت و سرگرمی با همکاران حضور می یابند لامپ، کامپیوتر و کولر روشن می کنن که مغایر با الگوی مصرف در تابستان هست.
تنها راه مدیریت مصرف در هنرستان ها بازرسی مداوم برای جلوگیری از موارد فوق می باشد
دستور دهید ثبت نام و امور اداری آموزشی. حداکثر ۱ دفتر در ورودی هنرستان یا مدرسه با۲نفر و۱دستگاه رایانه باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۴ ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
عالیببی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۷ ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
کلا الان تنها چیزی که زیاد داریم و ناترازی نیست خورشیده.خورشید سوزان
آخرین اخبار