
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین نیکخوی متین - ۵ دور مذاکره درباره غنیسازی لغو تحریمها کجای مذاکرات است؟! این عنوان با علامت سوال و علامت تعجب تیتر نخست امروز روزنامه کیهان است که به تحلیل روند مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا پرداخته است. کیهان در این زمینه نوشت: پنج دور مذاکره غیرمستقیم بین ایران و آمریکا صورت گرفته که غنیسازی، بحث اصلی آن بوده است. حال آنکه تیم مذاکرهکننده ایران باید خواستههای اساسی از جمله در حوزه اقتصاد، همچون برداشتهشدن عملی و مؤثر تحریمها، بهویژه در حوزه بانکی را مطالبه کند.
قالیباف با ۲۱۹ رأی به ریاست مجلس انتخاب شد. نیکزاد و حاجیبابایی به عنوان نواب اول و دوم ریاست مجلس انتخاب شدند. تیتر دیگر امروز روزنامه کیهان است که به برگزاری انتخابات هیئترئیسه مجلس، پرداخته است.
سفر رئیسجمهوری اسلامی ایران به عمان و امضای ۱۸ سند همکاری میان مقامات عالیرتبه دو کشور نیز از مواردی بود که کیهان به آن پرداخته است.
یک ملت پشت غنیسازی است عنوان یادداشتی دیگر از کیهان است که به اهمیت موضوع غنی سازی اشاره داشته است.
همشهری موضوعات متفاوتی را در بخش سیاسی خود انتخاب کرده است. ایران هستهای بدون جمهوری اسلامی عنوانی که این روزنامه در یاداشت امروزش آورده و به موضوع مذاکرات هستهای و موضوع غنی سازی کشورمان اشاره کرده است.
حاشیه نگاری از سه شنبه شلوغ مجلس و انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گزارش دیگری از روزنامه همشهری است.
همشهری در مقدمه گزارش حاشیههای روز گذشته مجلس نوشت: مجلس سهشنبهای شلوغ را سپری کرد. خانه ملت از همان صبح حالوهوایی دیگر داشت. صندلیها آرام پر میشدند، اما روی هر میزی که نگاه میکردی، نشانی از رقابت میدیدی؛ برگههایی رنگارنگ و عکسهایی که لبخند میزدند و شعارهایی که وعده میدادند. تبلیغات کاندیداهای هیات رئیسه روی میزها ریخته بود. حتی مانیتورهای نمایندهها هم بینصیب نمانده بودند.
ایران، اما با تیتری متفاوت روزنامه امروزش را چاپ کرد. روابط برادرانه با همسایگان و واکنش وزیر امور خارجه و سفیر ایران به این موضوع از مهمترین تیترهای امروز روزنامه ایران است.
پزشکیان در خانه دوست و امضای ۱۸ سند همکاری میان ایران و عمان دیگر تیتر اصلی امروز روزنامه ایران است که به سفر روز گذشته رئیس جمهور کشورمان به عمان اشاره کرده است.
ایران در این باره نوشت: مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران، ظهر دیروز به دعوت رسمی «هیثم بن طارق» سلطان عمان به مسقط سفر کرد؛ سفری که همه کارشناسان داخلی یا منطقهای، اهمیت آن را فراتر از یک دیدار دیپلماتیک دو همسایه ارزیابی میکنند. کارشناسان بر این باورند که این سفر، هم نشاندهنده عمق استراتژیک روابط ایران و عمان است که در نقش آفرینی این کشور در مذاکرات هستهای نمود یافته است و هم با توجه به میانجی شدن عمان در این مذاکرات، مباحثات دو کشور در این سفر اهمیت دوچندانی مییابد.
سخنان معاون اول رئیسجمهور در مجمع عمومی وزرای ادوار درباره هم افزایی دو جریان سیاسی، حضور علی اکبر احمدیان علیاکبر احمدیان در نشست امنیتی بینالمللی به مسکو از دیگر موضوعات سیاسی امروز روزنامه ایران است.
اما ایران با تیتر جذاب و کنایه آمیز پایداری قالیباف در ریاست به حاشیههای روز گذشته مجلس و ابقای قالیباف به عنوان رئیس مجلس شورای اسلامی البته با حضور مخالفانش پرداخت .
ایران نوشت: دیروز رقابت ۲۲ نماینده برای کسب ۶ کرسی دبیری هیأت رئیسه و آخرین تلاشهای طیفی از نمایندگان مجلس برای جلوگیری از تمدید ریاست مجلس، میز کار نمایندگان را با اعلامیههای تبلیغاتی پوشانده بود. اما در نهایت محمدباقر قالیباف با رأی قاطع نمایندگان مجلس رئیس «خانه ملت» باقی ماند.
جوان صفحه نخست و تیتر اولش را به موضوع حواشی تحصیلی این روزهای دروازه بان تیم ملی و تراکتور تبریز اختصاص داد. اما این روزنامه در بخش سیاسی خودش به موضوعات متفاوتی اشاره داشته است.
سفر مهم رئیس جمهور به عمان و دیدار با سلطان عمان ، انتخابات هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و انتخاب مجدد قالیباف به عنوان رئیس مجلس از موضوعات مهم سیاسی امروز روزنامه جوان است.
این روزنامه همچنین با تیتر ماه عسل «آمریکای ترامپ» با روسها در آستانه زوال به موضع گیریهای علنی رئیس جمهور آمریکا علیه پوتین و حاشیه های جدید ترامپ پرداخته است.
روایت مشترک آزادی، گزارش «وطن امروز» از نشست «مثل سرو» بازخوانی ابعاد مختلف مقاومت انسانی در برابر نسلکشی صهیونیستی است به عنوان گزارش اصلی این روزنامه مطرح شده است.
تقابل ارادهها و داستان غنی سازی ایران و تناقضهای آمریکاییها و موضع گیریهای عجیب آنها درباره غنی سازی در در کشورمان گزارش دیگر روزنامه وطن امروز است.
این روزنامه نوشت: مخالفت مستمر و سازماندهی شده کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده آمریکا با دستیابی ایران به فناوری غنیسازی اورانیوم، پرسشهای مهمی را مطرح میکند. ادعای اصلی این کشورها نگرانی از گسترش تسلیحات هستهای است. با این حال، به نظر میرسد دلایل عمیقتری با ماهیت استراتژیک، منطقهای و ایدئولوژیک در پس این مخالفتها وجود دارد. این اصرار مداوم، نشاندهنده تلاش قدرتهای جهانی برای کنترل ایران به عنوان یک کشور مستقل و در حال توسعه و جلوگیری از تبدیل شدن آن به یک الگو برای دیگر کشورهاست. در داخل ایران نیز برخی افراد با طرح این پرسش که «غنیسازی در شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی چه سودی دارد؟» آگاهانه یا ناآگاهانه، با اهداف کشورهای غربی برای توقف برنامه غنیسازی ایران همراستا و موجب ایجاد تردید در افکار عمومی میشوند. هدف این تحلیل، ارائه توضیحاتی درباره ضرورت راهبردی حفظ توانایی غنیسازی ایران از زوایای کمتر دیده شده است.