بیش‌از ۱.۵ میلیون رأس دام سبک در برابر بیماری «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» (PPR) و حدود چهار هزار قلاده سگ صاحب‌دار در مناطق روستایی و عشایری سیستان و بلوچستان با هدف پیشگیری از شیوع بیماری‌های خطرناک و حفظ سرمایه‌های دامی منطقه واکسینه شدند.

باشگاه خبرنگاران جوان  _ غلامرضا سرگزی، مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان به تشریح برخی از اقدامات در این راستا پرداخته است.

ارزیابی عملکرد واکسیناسیون PPR و هاری؛ تأکید بر ارتقاء کیفیت و حفظ زنجیره سرد واکسن‌ها

در جلسه بررسی عملکرد فاز واکسیناسیون بیماری‌های PPR و هاری، ضمن ارزیابی میزان پوشش و تحقق اهداف واکسیناسیون در بخش دولتی و خصوصی، بر اهمیت حفظ کیفیت کار، تأمین تجهیزات پشتیبان مانند موتور برق برای حفظ زنجیره سرد واکسن‌ها، و نقش حیاتی واکسیناسیون در پیشگیری از بیماری‌ها به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار تأکید شد.

 جلسه بررسی عملکرد فاز واکسیناسیون بیماری‌های دامی PPR (طاعون نشخوارکنندگان کوچک) و هاری، با حضور مدیرکل دامپزشکی استان و جمعی از مسئولان و کارشناسان حوزه بهداشت و مبارزه با بیماری‌های دامی برگزار شد.

سرگزی مدیرکل دامپزشکی استان با تأکید بر اهمیت بیماری‌های استراتژیک دامی، اظهار داشت: کیفیت اجرای عملیات واکسیناسیون نقش تعیین‌کننده‌ای در پیشگیری از شیوع بیماری‌ها دارد و این مسئله به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار، از اهمیت دوچندان برخوردار است.

 

وی ادامه داد: واکسن‌ها باید در زنجیره سرد به‌درستی نگهداری شوند تا اثربخشی آن‌ها حفظ شود، و در همین راستا تأمین تجهیزات پشتیبان مانند موتور برق برای حفظ چرخه سرد واکسن‌ها بسیار حیاتی است.

 

عملکرد واکسیناسیون در دو فاز دولتی و خصوصی مورد بررسی قرار گرفت و درصد تحقق اهداف، میزان پوشش جمعیت هدف، و وضعیت واکسیناسیون هنگام شیوع بیماری‌ها ارزیابی شد. همچنین بر تقویت هماهنگی بین بخش دولتی و خصوصی در اجرای واکسیناسیون تأکید شد تا پیشگیری از بیماری‌ها با حداکثر کارایی انجام گیرد.

 عملکرد طرح واکسیناسیون بیماری‌های PPR و هاری در سطح استان مورد ارزیابی قرار گرفت. طبق گزارش ارائه‌شده، تعداد 1598240 رأس دام سبک علیه بیماری PPR و تعداد 3925 قلاده سگ صاحب‌دار در مناطق روستایی و عشایری علیه بیماری هاری واکسینه شدند. این اقدامات در قالب برنامه‌ای هماهنگ با همکاری بخش دولتی و خصوصی انجام شده و سهم مهمی در کاهش خطر شیوع بیماری‌ها، به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار، ایفا کرده است. بررسی نحوه حفظ زنجیره سرد، تأمین تجهیزات پشتیبان و پوشش مناطق صعب‌العبور نیز از دیگر محورهای مطرح‌شده در این نشست بود.

گزارش‌های تحلیلی ارائه‌شده در این جلسه، بهبود عملکرد آینده در طرح‌های واکسیناسیون و افزایش آمادگی استان در مقابله با بیماری‌های دامی را هدف قرار داده‌اند.

منبع دامپزشکی استان 

برچسب ها: دامپزشکی ، واکسن دام
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.