
باشگاه خبرنگاران جوان - بندر تجاری اروندکنار، واقع در ۴۵ کیلومتری جنوب آبادان و در کرانه شرقی رود اروند، موقعیت استراتژیک ویژهای دارد.
موقعیت جغرافیای راهبردی نزدیکی به کشورهای حوزه خلیج فارس، امکان صادرات محصولات کشاورزی، آبزیان و ترانزیت کالا و توسعه گردشگری دریایی با فراهم شدن امکان جابجایی مسافر به کشورهای همسایه از مزیتهای ویژه این بندر محسوب میشود.
توجه به پتانسیلهای فراوان بندر اروندکنار و سرمایهگذاری در آن میتواند توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال در جنوب کشور را فراهم کند.
بخشدار اروندکنار آبادان برقراری ارتباط تجاری بین اروندکنار و فاو عراق را ضروری دانست و گفت: ارتباط تجاری بین بنادر اروندکنار و فاو در رونق اقتصادی منطقه تاثیرگذار است.
صادق جلالی اظهار کرد: بندر اروندکنار فقط ۲۰۰ متر تا شهر فاو عراق فاصله دارد و در صورت ایجاد ارتباط تجاری با این شهر امکان تبادل کالا و در نتیجه رونق اقتصادی منطقه فراهم خواهد شد.
وی افزود: با توجه به هم مرز بودن اروندکنار با شهر فاو عراق در صورت فراهم شدن زمینه مبادلات تجاری بین اروندکنار با فاو شاهد توسعه اقتصادی در منطقه خواهیم بود که نیاز است این مهم از سوی وزارتخانههای خارجه، کشور و اقتصاد پیگیری شود.
یک همت اعتبار برای توسعه بندر اروندکنار
مدیر بنادر و دریانوردی آبادان گفت: بندر اروندکنار با توجه به موقعیت ویژه در رودخانه اروند، در واقع نزدیکترین بندر در رودخانه اروند به دهانه اروند و دریای آزاده با فاصله حدود ۱۶ مایل دریایی است.
کامبیز مالکیزاده ادامه داد: با توجه موقعیت خاص بندرتجاری اروندکنار، نقشهای متعددی از جمله نقش اصلی آن در عملیاتهای جستوجو و نجات دریا برای این بندر تعریف شده است.
وی اظهار کرد: بندر اروندکنار شامل ۲۴ هکتار زمین، دیوارکشی آن انجام شده است و در حال فراهم کردن کارهای مقدماتی و مهیا کردن زیرساختها در آن هستیم.
مالکیزاده گفت: یکی از این طرحیهایی که در حال انجام پروژه محوطه سازی بندر است از سال گذشته آغاز و از ابتدای اردیبهشت ماه تجهیز کارگاه شده و اجرای آن ۲۴ ماه طول خواهد کشید.
مدیر بنادر و دریانوردی آبادان اضافه کرد: عملیات اجرایی این طرح بندری در ۲ مقطع طی ۲ سال مالی با یک همت اعتبار از محل سازمان بنادر و دریانوردی اجرا خواهد شد.
منبع:ایرنا