سیمایی با گلایه از اُفت کیفیت آموزش عالی گفت: گرچه کمیت‌گرایی در دوره‌ای موفق بوده، اما نباید به دنبال توسعه کَمّی در واحد‌های آموزش عالی باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان - حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز سه‌شنبه در دومین روز از آیین گرامی‌داشت چهل و سومین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی و اجلاس روسای واحد‌های آن، اظهار داشت: دانشگاه آزاد از ابتکارات جمهوری اسلامی ایران است و رهبر معظم انقلاب و آیت‌الله هاشمی رفسنجانی از پیش‌قراولان این نهاد بودند.

وی افزود: دانشگاه آزاد در دهه ۶۰ دو حق را دنبال می‌کرد؛ نخست اینکه همگان امکان دسترسی به آموزش عالی داشته باشد و عدالت آموزشی هدف دوم این دانشگاه در آن دوره بود.

وزیر علوم گفت: به طور طبیعی با ذهنیتی که در بین مدیران نسبت به بخش‌های خصوصی وجود دارد برخی نسبت به این دانشگاه معترض هستند و این مقاومت‌ها ادامه دارد، اما در این دوره، سیاست ما گفت‌و‌گو و تعامل است، ضمن اینکه از دانشگاه آزاد حمایت خواهیم کرد و بایستی از توانمندی‌های آن نیز استفاده کرد و باز هم تاکید می‌کنم باید همکاری کرد چرا که به همکاری متقابل و گفت‌و‌گو معتقد هستیم.

سیمایی تاکید کرد: برخلاف برخی دیدگاه‌ها که موسسات غیر دولتی را حاشیه‌ای می‌بینند چنین دیدگاهی نداریم و معتقدیم همه کنشگران باید در تصمیم‌گیری‌ها دخالت داشته باشند و همین جا قول می‌دهم هیات ممیزه‌های دانشگاه‌ها با رعایت استاندارد‌ها افزایش یابد.

وزیر علوم ادامه داد: در هیات امنای ایرانداک (پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران) نیز باید تغییراتی انجام شود و دانشگاه آزاد باید در آن حضور داشته باشد و این نشان از این است که ما به دنبال تعامل هستیم، اما دانشگاه آزاد باید همکاری کند چرا که همگرایی و انسجام بیشتر به آموزش عالی و بخش غیر دولتی و اعتمادسازی عمومی نیز کمک می‌کند.

وی با اشاره به اینکه الان با افت شاخص‌های آموزش عالی مواجه هستیم، گفت: اُفت آموزش عالی متوجه همه نظام آموزش عالی شده است، گرچه کمیت‌گرایی در دوره‌ای موفق بوده، اما نباید به دنبال توسعه کمی در واحد‌ها باشیم و می‌گویم که عطش برای مجوز تحصیلات تکمیلی فراوان است و من می‌خواهم مدیران دانشگاه آزاد همچون آقای طهرانچی همراه ما باشند.

وی افزود: توسعه دانشگاه بدون مطالعه به نفع کشور نیست از یک سو موجب اتلاف منابع می‌شود از سوی دیگر هزینه هم برای کشور ایجاد می‌کند، چون اشتغال‌آفرینی برای تحصیل‌کرده هزینه بیشتری دارد و بحران‌های اجتماعی و سیاسی را به دنبال دارد.

وی در پایان گفت: ما با تنوع آموزش عالی موافق هستیم معتقدیم گسترش دانشگاه آزاد موجب ارتقای فرهنگ عمومی می‌شود ما از همه غیر دولتی‌ها باید حمایت کنیم و، اما باید مطمئن شویم قوانین و سیاست‌های آموزش عالی اجرا می‌شود و استاد بالادستی در آموزش عالی چراغ راه است.

دانشگاه آزاد در گام دوم به دنبال کیفیت و کارآمدی است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این مراسم گفت که این دانشگاه در گام دوم خود به دنبال کیفیت، کارآمدی و جامعه‌پردازی است.

محمد مهدی طهرانچی افزود: دانشگاه در ایران بر طبق نکاتی ایجاد شد و نکته مهم در ایجاد آن دولتی بودن است.

وی یادآور شد: اولین دانشگاه با تصمیم هیات دولت ایجاد شد و دومین دانشگاه به صورت غیردولتی در ایران پایه‌گذاری شد، نگاه دانشگاه دولت‌محور تا انقلاب اسلامی وجود داشت و بعد از انقلاب این نگاه تغییر کرد و باید بگویم که دانشگاه آزاد، هنر انقلاب و مردم است و پس از آن دانشگاه مبتنی بر وزارت آموزش عالی بوده است و این نگاه بر بدنه دانشگاه حاکم بود.

ویژه‌برنامه‌های گرامی‌داشت چهل و سومین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی از دیروز، ۵ خردادماه با حضور مسعود پزشکیان، رئیس جمهور گشایش یافته و تا فردا ادامه خواهد داشت.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۵ ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
اگه راست میگی و خیلی دلت به حال دانشگاهها میسوزه فعلا جای دانشگاه شریف رو درست کن که تو یه محله جرم خیزه و باید فورا منتقل بشه به اراضی وسیع وزارت دفاع تو نوبنیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۶ ۰۶ خرداد ۱۴۰۴
وزیر علوم گمان میکنه مدیران دانشگاه آزاد به حرفهاش گوش میکنند و دیگه دانشکده و رشته و واحد دانشگاهی تاسیس نمی کنند ؟
نه آقای وزیر !
مدیران دانشگاه آزاد کار خودشون رو میکنند به دستورات شما و رییس جمهور هم توجه نمی کنند !
آخرین اخبار