رئیس مرکز اطلاعات مالی از شبکه‌سازی برای عادی‌سازی پرونده ایران در گروه ویژه اقدام مالی (FATF) به عنوان یکی از مأموریت‌های ایران در اجلاس مسکو یاد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان - هادی خانی در گفت‌و‌گو با خبرنگاران در حاشیه این اجلاس خاطرنشان کرد: این نشست از چند جهت برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت بسیار زیادی دارد؛ نخست اینکه، اشتراک دانش، همفکری و همراهی کاری بین ما و سایر کشور‌ها ایجاد می‌کند و از همه مهمتر اینکه حضور در این اجلاس، این فرصت را به کشور ما می‌دهد که اقدامات خود را در مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم ارائه کند.

دبیر شورای عالی پیشگیری و مقابله با جرایم پولشویی و تأمین مالی تروریسم یادآور شد: ارائه اقدامات جمهوری اسلامی ایران در این نوع اجلاس، شهرت و اعتبار و همچنین کاهش ریسک کشور از حیث پولشویی و تأمین مالی تروریسم از نگاه سایر کشور‌ها را به همراه دارد.

وی خاطرنشان کرد: در چند سال گذشته از تریبونی که در این گروه منطقه‌ای به عنوان عضو ناظر داریم، برای ارائه اقدامات کشور در نشست‌های مختلف بهره گرفته‌ایم و در اجلاس کنونی به میزبانی مسکو نیز هم با دعوت از نمایندگان برخی دستگاه‌ها از جمله پلیس امنیت اقتصادی فراجا و نظام بانکی کشور، بخشی از اقدامات صورت گرفته در ایران را به دیگر کشور‌ها ارائه می‌کنیم.

نشست با بریکس و کشور‌های ساحلی خزر

خانی با بیان اینکه ارائه گزارش از اقدامات و برنامه‌های ایران از روز نخست این اجلاس – دوشنبه پنجم خردادماه – آغاز شده است، گفت: در نشست اصلی این اجلاس که پنجشنبه و جمعه برگزار خواهد شد، اقدامات جمهوری اسلامی ایران و تصمیمات در عرصه مبارزه با پولشویی ارائه خواهد شد.

سرپرست هیأت اعزامی جمهوری اسلامی ایران همچنین گفت: در حاشیه این اجلاس، جلسه‌ای را با رؤسای بخش‌های مبارزه با پولشویی کشور‌های عضو بریکس داریم.

وی یادآور شد: به پیشنهاد ایران، از دور قبل، کارگروهی با عنوان مبارزه با پولشویی و مواد مخدر در خصوص کشور‌های حاشیه خزر در این اجلاس شکل گرفته است که این جلسه نیز برگزار خواهد شد.

مصوبه‌ای در حمایت از خروج ایران از فهرست کشور‌های پرخطر FATF

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین گفت: ما در نشست قبلی این اجلاس که در هندوستان برگزار شد، مصوبه‌ای از جلسه اصلی گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی اوراسیا گرفتیم و این کشور‌ها به اتفاق تصمیم گرفتند که به کشور ما کمک کنند که از لیست کشور‌های غیرهمکار و پرخطر از این منظر خارج شود.

وی ادامه داد: در دیدار روز یکشنبه با رئیس و معاونین جلسه اصلی چهل و دومین اجلاس گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم اوراسیا نیز این موضوع پیگیری شد.

انگیزه دوچندان برای خروج از چالش‌های فرارو
خانی اظهار داشت: با توجه به اینکه کنوانسیون پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسیده است و بررسی کنوانسیون CFT هم در دستور کار قرار گرفته است، این وضعیت، یک امیدواری و انگیزه مضاعفی در دبیرخانه اوراسیا و هم کشور‌های عضو به وجود آمده است که هر چه سریعتر کمک کنند که پرونده ما در FATF از چالش‌های فرارو خارج شود و به روال عادی برسد.

وی با اشاره به ملاقات‌های هیأت ایرانی با دیگر هیأت‌های شرکت‌کننده در حاشیه این اجلاس گفت: از ظرفیت کشور‌های عضو گروه منطقه‌ای اوراسیا که همزمان عضو گروه ویژه اقدام مالی هستند برای شبکه سازی بهره خواهیم گرفت تا سایر کشور‌ها هم کمک کنند که در جلسات آینده FATF با توجه به تصویب کنوانسیون پالرمو و روند تصویب CFT بتوانیم قبل از هر اقدام، اقدامات تقابلی که FATF علیه اتباع ایرانی در کشور‌های دنیا تعریف شده و اتباع ایرانی را در مراودات پولی و بانکی تحت محدودیت‌های شدید قرار داده است تعدیل کنیم.

خانی ابراز امیدواری کرد که بتوان با کمک و ظرفیت دانش و تجربه اعضای این اجلاس برخی کشور‌ها مثل هند، ترکیه، چین و حتی کشور‌های ناظر مثل ژاپن مراحل عادی‌سازی پرونده ایران در FATF را سریعتر انجام دهیم.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار