استاد رضا گلدوز از هنرمندان پیشکسوت و برجسته هنر سنتی آینه‌کاری استان قزوین در سن ۷۵ سالگی دار فانی را وداع گفت.

باشگاه خبرنگاران جوان - سیدمیثم حصاری معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی ضمن ابراز تاسف از فقدان هنرمند پیشکسوت استان استاد رضا گلدوز گفت: شادروان استاد رضا گلدوز از پیشکسوتان و هنرمندان صاحب نام صنایع‌دستی بود با بیش از ۴۰ سال سابقه فعالیت در رشته هنر سنتی آینه‌کاری بود که برای حفظ و احیاء این هنر بسیار تلاش کرد.

معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی با بیان اینکه استان قزوین آثار فاخر زنده یاد گلدوز در بسیار از اماکن متبرکه استان قزوین و خارج از کشور جاودانه شده است، افزود: آینه‌کاری تعدادی از امامزادگان استان و نیز آینه‌کاری حرم طفلان مسلم در کشور عراق از جمله آثار این هنرمند به‌شمار می‌‍رود که در تاریخ هنر این سرزمین ماندگار خواهد شد.

حصاری افزود: علاوه بر آثار به‌جای مانده از این هنرمند فقید، آموزش و تربیت شاگردان بسیاری در این رشته هنری از جمله فعالیت‌های هنری این هنرمند به‌شمار می‌رود.

وی بیان کرد: استاد گلدوز همچنین به پاس سال‌ها فعالیت هنری و خدمات ارزنده در عرصه صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی در طول فعالیت هنری خود بار‌ها از سوی مسئولان استانی تجلیل شده است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای‌سنتی قزوین ضمن عرض تسلیت به خانواده استاد گلدوز و جامعه هنرمندان صنایع دستی استان قزوین یادآور شد: فقدان این هنرمند گرانقدر و استاد پیشکسوت در هفته صنایع‌دستی و در میان خانواده صنایع‌دستی استان در خردادماه جاری موجب تاسف فراوان است و امیدواریم راه ایشان در عرصه صنایع‌دستی و هنرهای‌سنتی استان تداوم یابد.

رضا گلدوز متولد ۱۳۲۹ در محله‌ی مولوی شهر قزوین است. او از کودکی در هیات‌های مذهبی فعال بود و علاقه‌ی زیادی به کار‌های تزیینی و هنردستی داشت و هنر آینه‌کاری را بدون این‌که نزد استادی آموزش ببیند به صورت خودجوش فراگرفت و به مرور، مهارت و تجربه‌ی لازم را در این هنر به دست آورد. آرامگاه چهارانبیا در پیغمبریه، امامزاده اباذر (ع)، امامزاده اسماعیل (ع)، امامزاده علی (ع)، امامزاده سلطان سید محمد (ع)، امامزاده باراجین، حلیمه خاتون، زبیده خاتون و حرم طفلان مسلم در کشور عراق و تعدادی از اماکن متبرکه در قزوین از جمله بنا‌های متبرکه‌ایست که استاد گلدوز آینه‌کاری کرده است و همچنین مرمت آینه‌کاری امامزاده حسین (ع) هم هنر دست استاد گلدوز است.

منبع: روابط عمومی میراث فرهنگی قزوین

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.