
باشگاه خبرنگاران جوان ؛ پریسا بهرامی - حجت الاسلام کاروند اظهار کرد : وجود این تعداد موقوفه، چه تاریخی با قدمت چندین قرن و چه موقوفات جدید، نشاندهنده جایگاه والای سنت حسنه وقف در میان مردم متدین و فرهنگدوست استان کردستان است.
وی افزود : بیش از ۹۶ درصد نیات واقفان در استان کردستان به ساخت، نگهداری و خدماترسانی به مساجد اختصاص دارد، در حالی که نیاز امروز استان در حوزههایی نظیر تولید، اقتصاد، بهداشت و درمان، ازدواج جوانان، اشتغالزایی، حمایت از علم، آموزش و دانشآموزان بیشتر احساس میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان بیان کرد : سایر استانهای کشور بیش از ۸۰۰ نوع نیت واقف وجود دارد و تنوع نیات در حدی است که به جز نیات مذهبی حتی موضوعات محیط زیستی، فرهنگی و علمی نیز در صف پر خیر و برکت نیات واقفین به چشم می خورد.
حجت الاسلام کاروند عنوان کرد : در سال جاری، سه وقف جدید با نیات قرآنی و مسجد در استان ثبت شده است و مساله وقف به عنوان یک سنت حسنه سال هاست جزوی از فرهنگ مردم کردستان بوده است ، اگرچه تنها ۲ ماه از سال جدید گذشته اما همچنان علاقهمندی مردم به انجام این عمل خداپسندانه وجود دارد که نیازمند فرهنگسازی بیشتر برای تنوع نیات و توجه به نیازهای روز جامعه است
وی در ادامه گفت : ادارهکل اوقاف و امور خیریه کردستان در این زمینه اقدامات موثری از جمله راهاندازی بیش از ۱۴ کارگاه خیاطی و صنایعدستی و اهدای دام به ۵۵ خانواده روستایی برای اشتغالزایی پایدار انجام داده است ، همچنین با تغییر شیوه مدیریت اراضی کشاورزی از اجارهای به مشارکتی، اشتغال مزروعی در روستاهای دارای موقوفه رونق گرفته است.
حجت الاسلام کارونددر ادامه افزود : بازارچه "احسان ماندگار" بیجار در فروردینماه سال جاری افتتاح شد و زمینه اشتغال مستقیم برای بیش از ۳۵ نفر را فراهم کرد. سایر بازارچههای در دست اقدام، همچون بازارچههای سنندج و سقز، در مراحل اولیه دریافت مجوز و اجرای زیرساختها قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۶ درصد موقوفات استان دارای سند ثبتی معتبر هستند و مابقی شامل مواردی است که دارای اختلافات ثبتیاند و در حال پیگیری جهت رفع اختلاف و صدور سند هستند، گفت: صدور اسناد مالکیت از اولویتهای مهم ادارهکل بوده و در تثبیت مالکیت شرعی و قانونی موقوفات نقش کلیدی دارد.
حجت اسلام کاروند گفت : بخش قابل توجهی از اراضی در سطح استان، از جمله زمینهای مدارس و بیمارستانها، در قالب موقوفات هستند و در سطح شهر نیز اراضی متعددی به صورت وقفی وجود دارد ، با این حال، برای بهرهبرداری مؤثر و متناسب با نیات واقفان، نیازمند تعامل و همکاری همهجانبه نهادهای ذیربط هستیم، چرا که صیانت از موقوفات وظیفهای همگانی است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه کردستان افزود : در سال جاری برنامههای بسیار ویژه و کشوری فرهنگی و قرآنی در دستور کار داریم که بهزودی اطلاعرسانی خواهد شد،همچنین افزایش بهرهوری موقوفات و صیانت از آنها از مهمترین اولویتهای ما است و با جدیت دنبال می شود.