حجم آب موجود مخازن سد‌های کشور در پایان فروردین ۱۴۰۴نسبت به سال گذشته ۱۶.۷درصد و کاهش داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان - بر اساس گزارش سازمان ملل در سال ۲۰۲۴، تقریبا ۱۰ درصد از جمعیت جهان در کشور‌هایی با تنش آبی بالا یا بحران آب زندگی می‌کنند.

بر اساس همین گزارش، ۲.۲ میلیارد نفر در سراسر جهان به آب بهداشتی و سالم دسترسی ندارند و آب آلوده، آنها را در معرض بیماری‌هایی مانند وبا و حصبه قرار می‌دهد.

منطقه خاورمیانه یکی از آسیب پذیرترین مناطق جهان در برابر پیامد‌های تغییرات آب و هوایی است که به دلیل دما‌های بالا، افزایش آب دریاها، خشکسالی، سیل، کمبود شدید آب و نیز هوای آلوده تحت فشار قرار دارد. ایران نیز در این منطقه با شرایط تنش آبی و تغییرات اقلیمی دست به گریبان است. اثرات کمبود منابع آب در برخی از نواحی ایران خصوصا در مناطق جنوبی کشور از شدت بیشتری برخوردار است.

در این زمینه عباس علی‌آبادی وزیر نیرو چندی پیش گفت که در شرایط اقلیمی حاضر و میزان بارندگی‌های ثبت شده کل کشور در شرایط آبی مطلوبی قرار ندارد به طوری که همه استان‌ها مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، فارس، یزد، کرمان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، تهران، اصفهان، البرز، چهارمحال و بختیاری و ایلام در وضعیت نارنجی و سایر استان‌ها در وضعیت زرد و خشکسالی قرار دارند که نشان از نگرانی جدی است.

بر اساس تازه‌ترین گزارش، معاونت سرمایه انسانی، تحقیقات و فناوری اطلاعات، حجم آب موجود مخازن سد‌های کشور در پایان فروردین ۱۴۰۴نسبت به سال گذشته ۱۶.۷درصد و کاهش داشته است.

این گزارش اضافه می‌کند حجم آب خروجی از مخازن سد‌ها تا پایان فروردین ۱۴۰۴نسبت به سال گذشته ۱۰.۱ درصد کاهش داشته است.

یکی از وظایف اصلی دولت‌ها، بهره‌مندی مناطق مختلف کشور از آب سالم و پایدار است. از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون اقدام‌های بسیاری برای تحقق این امر انجام شده که وزارت نیرو عهده دار انجام آب بوده است.

تامین آب و برق روستا‌ها می‌تواند در توسعه و رونق اقتصادی و به حرکت درآوردن چرخ توسعه کشور بسیار موثر باشد. شاید به همین خاطر است که در همان اوایل پیروزی انقلاب، سازمان‌های آب و برق کشور ماموریت یافتند تا تلاش مضاعفی را در مناطق روستایی برای ایجاد توسعه این زیرساخت‌ها در کشور انجام دهند.

جمعیت روستایی تحت پوشش آب شرب از ۱۲ درصد به ۸۷ درصد رسید

فقط ۱۲ درصد از جمعیت روستایی کشور در سال ۱۳۵۷ از آب شرب بهره‌مند بودند که با تلاش‌های انجام شده، امروز این میزان به بیش از ۸۷ درصد افزایش پیدا کرد.

بر اساس این گزارش تعداد مشترکان آب در بخش شهری و روستایی نسبت به پایان فروردین۱۴۰۳، به ترتیب ۲.۱و ۳.۲ درصد افزایش داشته است.

بر این اساس، تا پایان فروردین امسال، ۱۹ میلیون و ۲۱۵ هزار مشترک آب در بخش شهری و ۶ میلیون و ۵۶۲ هزار مشترک آب در بخش روستایی به ثبت رسیده است، به گونه‌ای که امروز جمعیت تحت پوشش آب شهری به ۹۹.۹۲ درصد و در بخش روستایی به ۸۷.۸ درصد رسیده است.

آب تولیدی (مجموع آب تولیدی زیرزمینی و سطحی) تا پایان فروردین۱۴۰۴نسبت به پایان فروردین۱۴۰۳، در بخش شهری ۱.۵ درصد و در بخش روستایی ۰.۶ درصد افزایش داشته است.

همچنین انشعاب آب (تعداد مشترکان آب) نسبت به پایان فروردین سال گذشته (۶۳۵۸هزار فقره) ۳.۲ درصد و تعداد مشترکان فاضلاب نسبت به پایان فروردین سال قبل (۹۲۱۸هزار فقره) ۲.۴ درصد افزایش داشته است.

منبع: وزارت نیرو

برچسب ها: آب سدها ، کم‌آبی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار