رئیس سازمان غذا و دارو گفت: طبق توافق انجام شده ۱۶۰ میلیون دلار ارز ۲۸۵۰۰ تومانی دارو و تجهیزات پزشکی تا اوایل هفته آینده پرداخت خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ حمید جنیدی مقدم - مهدی پیرصالحی رئيس سازمان غذا و دارو در نشست خبری سیزدهمین همایش و نمایشگاه مکمل های غذایی، رژیمی و ورزشی، گفت: صادرات مکمل ها کم است و بابد از فرصت نمایشگاه های داخلی و خارجی جهت معرفی کالاهای با کیفیت کشور استفاده کنیم.

به گفته وی صادرات مکمل ها بین ۲ تا ۳ میلیون دلار است. صادرات مکمل ها بیشتر به کشورهای منطقه است و شرکت های تولید کننده در زمینه تبلیغات قوی عمل نکرده اند. 

 پیر صالحی گفت: بانک مرکزی در اردیبهشت ارز ترجیحی کمی را به دارو و تجهیزات اختصاص داده و حدود ۱۶۰ میلیون دلار ارز ترجیحی ۲۸۵۰۰ تومانی تا اوایل هفته آینده پرداخت خواهد شد.

وی افزود: نمایشگاه ها نشان دهنده توانمندی های تولید داخل است و صنعت مکمل ها پیشرفت چشمگیری داشته به طوریکه در گذشته مکمل ها کاملا وارداتی بوده است و اکنون مکمل های تولید داخل با کیفیت خوب و بسته بندی قابل قبول است. یکی از برنامه ها توسعه داروهای گیاهی و‌معرفی این اقلام دارویی است.

رئیس سازمان غذا و دارو تاکید کرد: مکمل های داخلی از کیفیت بالایی برخوردار بوده و قیمت خوبی نسبت به مکمل های قاچاق دارد. 

اختصاص بیش از ۱۵۰ میلیون دلار ارز مبادله ای برای تولید مکمل ها

در ادامه نشست خبری، علی صباح رئیس سندیکای مکمل ها گفت: در سال گذشته ۳۵۰۰ آی آر سی جدید صادر و بیش از ۱۵۰ میلیون دلار ارز مبادله ای برای تولید مکمل ها اختصاص یافته است. 

به گفته وی یک تولید کننده مقررات خاص خودش را جهت تایید سلامت کالای تولیدی خود خواهد داشت. اکنون در تمام حوزه ها به خصوص محصول نهایی و مواد اولیه، صادرات انجام می شود. 

 صباح بیان کرد: در بین مکمل ها، ویتامین ها بیشتر محصولاتی هستند که صادر شده است. صادرات بیشتر به کشورهای حوزه خلیج فارس و همجوار خواهد بود. 

به گفته وی، با تغییر قیمت یک فرآورده، طوری کالای کیفی خود را تولید کرده که قیمت تمام شده اش متناسب با قدرت خرید مراجعه‌کنندگان خواهد بود. 

وی تاکید کرد: فروش مکمل ها از طریق داروخانه ها با رعایت شرایط و نظارت ها  توانسته انجام شود و‌ معتقدم که مبدا و سیر مراحل توزیع از داروخانه ها باید باشد.ممنوعیت واردات مکمل های ساخت داخل نیز مانند سایر اقلام سلامت مثل دارو وجود دارد.

۳۰۰ شرکت در زمینه تولید مکمل ها فعال هستند

در ادامه نشست خبری، سید امیر رضویان دبیر سندیکای تولید کنندگان مکمل های غذایی و‌ ورزشی گفت: در حدود ۳۰۰ شرکت در زمینه تولید مکمل ها فعال هستند و بیش از ۹۰ درصد از این شرکت ها در کارخانه های داروسازی هستند.

به گفته وی، اکنون واردات مکمل ها ممنوع شده و واردات تجهیزات و ماشین آلات خارجی تولید مکمل ها به کشور ممنوع است.

وی بیان کرد: بررسی ها نشان می دهد که در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان و در سال گذشته حدود ۲۴ همت فروش داشته است.مکمل های داخلی موجود در داروخانه خیلی با کیفیت تر از مکمل های موجود در بازار غیر رسمی است.

در ادامه نشست خبری، خوارزمی عضو هیئت مدیره سندیکای مکمل های غذایی و ورزشی گفت: کیفیت مکمل به بخش های مختلف از جمله مواد اولیه، محل تولید آن و میزان کنترل های صورت گرفته در تولید آن است.

به گفته وی، ایران استاندارد های تولید مکمل اش مطابق با شاخص های تولیدی داروها است و این موضوع در هیچ کجای دنیا دیده نشده است‌.

قیمت مکمل ها در ایران خیلی کمتر از کشورهای منطقه است

در ادامه نشست خبری عضو اتحادبه وارد کنندگان مکمل گفت: اکنون ۵۰ درصد از حجم ریالی و دو سوم میزان مکمل های مورد نیاز بازار در ایران تولید می شود.

به گفته وی، قیمت مکمل ها در ایران خیلی کمتر از کشورهای منطقه مانند ترکیه و امارات است به طوری که یک قرص جوشان در کشورهای منطقه به نرخ ۴۰۰ هزار تومان بفروش می رسد.

برچسب ها: ارز دارو ، کمبود دارو
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار