
باشگاه خبرنگاران جوان - سردار محمد شرفی فرمانده قرارگاه اربعین فراجا در جریان بازدید میدانی از مرز و پایانه مرزی مهران، در جمع خبرنگاران با اشاره به بازدید از مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان و مهران در استان ایلام، اظهار کرد برای تردد زائران اربعین حسینی، شش مرز اصلی( ورود و خروج) و همچنین مرز ریمدان در سیستان و بلوچستان به عنوان مرزی ورودی اتباع دیگر کشورها تعریف شده و همه این مرزها، با نظارت و مدیریت و استقرار کامل نیروهای انتظامی، از آمادگی صد در صدی با تمام توان برخوردار هستند.
وی، با بیان اینکه تأمین نظم و امنیت، پیشگیری از بروز انواع جرایم، کنترل ترافیک، پارکینگها، تسهیل خدمات گذرنامه و فعالیتهای دیپلماسی با کشور عراق در صدر اقدامات فراجا برای تسهیل در تردد زوار قرار دارد، تاکید کرد که تمام برآوردهای آماری، انسانی و مطالعات میدانی برای برگزاری هرچه باشکوهتر اربعین انجام و دستورالعملهای مربوطه ابلاغ شده و در همه زمینهها آمادگی کامل وجود دارد.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا مدیریت ترافیک جادهای و درونمرزی را یکی از مهمترین محورهای عملیاتی دانست و گفت: همه مسیرها و جادههای منتهی به مرزها شش گانه مورد بازبینی قرار گرفته و نواقص سالهای گذشته از جمله وجود مشکلاتی در برخی تونلهای این مسیرها، اصلاح شده و امسال به طور آماده بهرهبرداری بوده و پیشبینی میکنیم دغدغهای بابت ترافیک و تصادفات نداشته باشیم.
سردار شرفی با اشاره به رشد خدمات الکترونیکی و گذرنامهای به زوار اربعین حسینی، تصریح کرد: امسال سامانه «سجاد» که سالهای گذشته در برخی پایانههای مرزی فعال بود، برای تسریع در کنترل ورود و خروج، از ابتدای ماه محرم در همه مرزها به صورت سراسری عملیاتی خواهد شد و این اقدام باعث کاهش انباشت و ازدحام زائران در مقابل دروازه دروازههای خروجی مرزها خواهد شد.
وی افزود: امسال سه نوع سند مسافرتی ویژه تردد شامل سند خادم، گذرنامه زیارتی و گذرنامه عادی ویژه اتباع ایرانی، اتباع خارجی مقیم ایران و همچنین ترانزیتی طراحی شده و زیرساخت چاپ و آموزش کاربری نیز به طور کامل فراهم شده تا هیچ مشکلی در خدمترسانی به زوار عزیز وجود نداشته باشد.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا درباره روابط و تعاملات با کشور عراق نیز یادآور شد که جلسات متعددی با مسئولان مرزبانی عراق برگزار شده و محورهای همکاری مشترک تعیین و خطوط ارتباط مستمر میان افسران مرزی دو کشور برقرار شده تا هیچ خللی در روند عبور و مرور مرزی پیش نیاید.
سردار شرفی در ادامه به توسعه زیرساختهای عمرانی، پایش تصویری، اسکان و فناوری در پایانهها و مرزهای شش گانه اشاره کرد و گفت: پروژههای ساختمانی و تجهیزاتی با هدف مستقر شدن کارکنان در مکانهای مناسب برای مقابله با گرمای هوا تا اربعین تکمیل و آماده بهرهبرداری خواهد شد.
وی با قدردانی از حمایت دولت، قوای سهگانه و پوشش رسانهای عنوان کرد که هماهنگی و انسجام مثالزدنی ایجاد شده و تلاش تمامی دستگاهها با محوریت ستاد مرکزی اربعین نویدبخش ارائه خدماتی شایسته به زائران است و انشاءالله امسال با همکاری و مشارکت آحاد سازمانها، شاهد برگزاری کمنظیر مراسم اربعین حسینی خواهیم بود.
فرایند صدور گذرنامههای زیارتی تسهیل میشود
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر آمادگی کامل مرز مهران برای میزبانی از زائران اربعین حسینی، از تسهیل و توسعه فرایند صدور گذرنامه زیارتی، ایجاد زیرساختهای ویژه برای اتباع خارجی و تدوین برنامههای دقیق برای تردد و ساماندهی موکبداران در مرزهای کشور خبر داد.
سردار شرفی، با اشاره به آمادگی کامل نیروهای انتظامی برای تسهیل و تأمین امنیت تردد زائران و موکبداران، تصریح کرد که متقاضیان گذرنامه عادی دیگر نیازی به حضور فیزیکی در دفاتر پلیس ندارند و میتوانند تمامی مراحل درخواست را به صورت اینترنتی انجام داده و گذرنامه را درب منزل تحویل بگیرند.
وی افزود: برای زائران اربعین، گذرنامه زیارتی صادر میشود که با توافق جمهوری اسلامی ایران و دولت عراق فراهم شده و زیرساختهای لازم آن آماده است و این سند نیز به صورت سامانهای صادر میشود و تلاش کردیم زائران بدون اتلاف وقت، آسان و سریع مجوز سفر خود را دریافت کنند.
شرفی بیان کرد: اتباع خارجی مقیم ایران به ویژه اتباع افغانی و پاکستانی، میتوانند در شهرستانهای محل اسکان خود گذرنامه دریافت کنند تا از حجم مراجعه و ازدحام در مرزها جلوگیری شود.
وی بیان کرد که برنامهریزی انجام شده که اتباع افغانی و پاکستانی از مرزهای شلمچه و چذابه (در استان خوزستان) تردد داشته باشند و اتباع آسیای میانه، آذربایجان و ترکیه نیز از نزدیکترین مرزها به محل کشور خود نظیر باشماق و تمرچین عبور کنند.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا با اشاره به اینکه ورود تمامی اتباع خارجی به عراق باید به طور کامل نظاممند باشد، گفت: هدف ما این است که خدمات باکیفیت و منظم ارائه شود تا هم زائران کمتر اذیت شوند و هم هیچ خللی در روند عبور و مرور رخ ندهد.
وی در ادامه به ساماندهی وسایل و تجهیزات موکبداران اشاره کرد و گفت: برای موکبداران نیز سامانه جامعی برای ثبت و کنترل اقلام پیشبینی شده و تفاهم شده که ارسال لوازم و تجهیزات مورد نیاز آنها با هماهنگی کامل و بدون مشکل انجام شود و همینطور، جلسات متعددی برگزار و قوانین لازم در زمینه صادرات اقلام به آنان ابلاغ شده تا براساس ضوابط قانونی کشور حرکت کنند.
شرفی با اشاره به گرمای هوا در ایام اربعین امسال، گفت: امسال با توجه به پیشبینی گرمای شدید، زائران به طور حتم باید تجهیزات و آمادگی لازم برای مقابله با گرمازدگی را داشته باشند.
فرمانده قرارگاه اربعین فراجا افزود که همچنین توصیه میشود مردم سفر خود را فقط به روز اربعین یا روزهای نزدیک آن موکول نکنند تا از ازدحام و توقفهای ناخواسته در مرزهای ایران و عراق جلوگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: امنیت مرزها صددرصد تضمین شده و بستر ارائه خدمات و خدمتگزاری شایسته به زائران حسینی کاملاً فراهم است. امیدواریم با همکاری مردم و تمامی دستگاههای اجرایی، شاهد برگزاری باشکوه و منظم اربعین امسال باشیم.
منبع: ایرنا