مدیرکل اداره کل بهزیستی قزوین با اشاره به وجود ۵۸ بیمار فنیل کتونوری (اختلال مغزی و پوستی) تحت پوشش این سازمان در استان، گفت: بهزیستی قزوین سعی دارد تا با تامین غذا برای این دست از بیماران، یاریگر آنان باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان - زهرا غلامرضایی مدیرکل اداره کل بهزیستی قزوین اظهار کرد: یک میلیارد و ۷۶۰ میلیون ریال بابت کمک هزینه درمان بیماران شناسایی شده مبتلا به فنیل کتونوری (پی کی یو) و سه میلیارد و ۳۳۰ میلیون ریال برای کمک هزینه تغذیه این بیماران توسط بهزیستی استان پرداخت شد.

وی ادامه داد: بیماری فنیل کتونوری به علت کمبود آنزیم فنیل آلانین هیدروکسیلاز، اسید آمینه فنیل آلانین و متابولیت‌های آن در خون، موجب اختلال رشد و عقب ماندگی ذهنی در کودکان می‌شود و در این بیماری، ژنی که مسوول ساخت آنزیم است به دلیل وقوع جهش، دچار اختلال شده و آنزیم به مقدار کافی ساخته نشده و یا به صورت غیرطبیعی ساخته می‌شود.

غلامرضایی تصریح کرد: بیماران مبتلا به این بیماری، مواد غذایی دلخواه خود را نمی‌توانند مصرف کنند چرا که اگر مواد غذایی دلخواه آنها مقادیر زیاد فنیل آلانین داشته باشد، موجب محدودیت شدید دریافت سایر مواد غذایی و تامین نشدن انرژی و مواد مغذی مورد نیاز آنها می‌شود.

به گفته این مسئول، بدن هر انسان به پروتئین احتیاج دارد و اسید‌های آمینه، بلوک‌های ساختمانی برای تشکیل پروتئین‌ها محسوب شده که برخی از این اسید‌های آمینه در بدن ساخته می‌شوند، اما بعضی دیگر توسط بدن ساخته نشده و لازم است تا از طریق مواد غذایی وارد بدن شوند.

وی ادامه داد: مصرف مواد غذایی از جمله گوشت قرمز، مرغ، ماهی، میگو و سایر محصولات دریایی، تخم مرغ، لبنیات، آجیل، انواع حبوبات و محصولات فرآوری شده برای بیماران مبتلا به فنیل کتونوری ممنوع است که باید مورد توجه خانواده این بیماران قرار گیرد.

مدیرکل اداره کل بهزیستی قزوین با بیان اینکه برای تشخیص این بیماری، انجام تست غربالگری در دوره نوزادی حایز اهمیت بوده، تاکید کرد: در رابطه با این بیماری بایستی یادآور شد که در سه تا پنج روزگی تولد نوزاد در مراکز بهداشتی با استفاده از یک سوزن، چند قطره خون از پاشنه پای نوزاد گرفته و به آزمایشگاه بیمارستان منتخب هر استان، ارجاع داده می‌شود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.