با کشف لاشه دو فوک خزری دیگر در سواحل مازندران شمار موارد کشف‌شده امسال به ۲۵ قلاده رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید سجاد حسنی بالاجاده - روح‌اله اسماعیلی معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: در ادامه پایش‌های مستمر نوار ساحلی استان، لاشه دو قلاده فوک خزری دیگر در سواحل میانکاله بهشهر و نوشهر مشاهده و مستندسازی شد.

او افزود: هر دو لاشه در وضعیت پیشرفته فساد قرار داشتند و به همین دلیل، امکان کالبدگشایی و تعیین دقیق علت مرگ آنها فراهم نبود.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به تداوم اجرای برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری اظهار داشت: پایش سواحل استان با مشارکت مرکز امداد و نجات فوک خزری و همکاری اداره‌کل دامپزشکی مازندران ادامه دارد و در صورت فراهم بودن شرایط، نمونه‌برداری‌های تخصصی با هماهنگی نهاد‌های ذی‌ربط انجام خواهد شد.

اسماعیلی از جوامع محلی، صیادان و گردشگران خواست در صورت مشاهده فوک خزری یا لاشه‌های احتمالی، مراتب را از طریق سامانه ۱۵۴۰ یا ادارات محیط زیست شهرستان‌ها اطلاع دهند.

با احتساب موارد کشف‌شده شمار لاشه‌های شناسایی‌شده فوک خزری در سواحل مازندران از ابتدای سال جاری تاکنون به ۲۵ قلاده رسیده است.

حفاظت از فوک های خزری یک اولویت راهبردی و نماد دیپلماسی محیط‌زیستی

بر اساس گزارش روابط‌عمومی سازمان حفاظت محیط زیست نشست هماهنگی اجرای برنامه ملی حفاظت از فوک خزری امروز سه شنبه با هدف هم‌افزایی بین‌بخشی و تاکید بر تقویت دیپلماسی منطقه‌ای در تهران برگزار شد.

محور اصلی این جلسه، تبیین برنامه اقدام ملی حفاظت از فوک خزری بود که با همکاری دانشگاه تربیت مدرس نور، مرکز امداد و نجات فوک خزری و اداره‌کل حفاظت محیط زیست مازندران تدوین شده است. این برنامه، شامل محورهایی، چون استقرار دبیرخانه، تقویت پایش میدانی، آموزش‌های تخصصی، هماهنگی بین‌بخشی، توسعه مراکز امداد و تسریع در واکنش به تلفات غیرعادی است.

شینا انصاری در جمع‌بندی این نشست با تأکید بر اهمیت همکاری منطقه‌ای در حفاظت از تنوع زیستی دریای خزر، گفت: با توجه به حساسیت وضعیت فوک خزری، حفاظت از این گونه باید به‌عنوان یک اولویت راهبردی و نماد دیپلماسی محیط‌زیستی در دستور کار کشور قرار گیرد.

وی با اشاره به نشست اخیر کشور‌های حوزه دریای خزر در اجلاس نوسکی روسیه، افزود: حفاظت از فوک خزری باید به‌صورت موضوعی ویژه در دستور کار اجلاس آتی کنوانسیون تهران (کاپ ۷) قرار گیرد و نشست کارشناسی پیش‌اجلاس نیز برای تبیین وضعیت و پیش‌برد همکاری منطقه‌ای ضروری است.

برچسب ها: فوک خزری ، فک خزری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.