دبیر شورایعالی امنیت ملی، مطالبه‌گری نظام عادلانه در عرصه بین‌الملل را یکی از رهاورد‌های انقلاب اسلامی دانست.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ علی‌اکبر احمدیان که با هدف شرکت در سیزدهمین اجلاس بین‌المللی مقام‌های بلندپایه امنیتی به مسکو سفر کرده بود، در پایان این سفر دو روزه در جمع خبرنگاران گفت: ما به این اجلاس آمدیم تا ارزش‌های بنیادین ملت ایران که برخاسته از یک تمدن بزرگ و آموزه‌های عظیم اسلامی است را به جهان امروز ارائه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: امروز ناکارآمدی سازوکار‌های بین‌المللی به وضوح آشکار شده و اینکه این سازوکار‌ها سالیان سال توسط نظام سلطه به گروگان گرفته شده‌اند.

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورایعالی امنیت ملی تصریح کرد: نظام سلطه، اجازه نمی‌دهد که این سازوکارها، اثرگذار باشند؛ نمونه بارز آن که همه وجدان‌ها را در جهان به درد آورده است، بی‌عملی و ناتوانی آنها در حل مسأله غزه در طول ۱۹ ماه است.

وی افزود: وقایع غزه، یک حادثه تاریخی است. می‌توان گفت که در تاریخ کمتر این اتفاق افتاده است که یک ملت اینگونه به طور کامل قتل عام شوند. زن و کودک، پیر و جوان در مدت ۱۹ ماه بدون اینکه سلاحی در دست داشته باشند، هدف بمباران شوند، گرسنگی داده شوند و نسل‌کشی به تمام معنا انجام شود.

احمدیان اظهار داشت: در طول تاریخ، کمتر چنین اتفاقی افتاده است. اگر این سازوکار‌ها کارایی داشتند، اینجا جای عمل آنها بود.

وی ادامه داد: این وضعیت نشان می‌دهد که همین‌طور که همه دنیا می‌خواهند و حتی مسئولان سیاسی هم مجبور شده‌اند به آن اعتراف کنند، ما به نظام جدید امنیتی و سیاسی در عرصه بین‌المللی نیاز داریم.

دبیر شورایعالی امنیت ملی گفت: چنین موقعیتی، بهترین زمانی است که جمهوری اسلامی ایران می‌تواند ارزش‌های بنیادین خود را ارائه دهد.

وی افزود: این تعبیر قرآن کریم «لاتَظلمون و لاتُظلمون» می‌تواند یک اصل جهانی باشد، «نه ظلم می‌کنید و نه ظلم را می‌پذیرید.» اگر همین یک اصل بر نظم جدید و نظام بین‌الملل حاکم شود، بسیاری از مسائل جهان حل خواهد شد و عدالت گسترش خواهد یافت.

دبیر شورایعالی امنیت ملی گفت: نظام جدید بین‌المللی باید مبتنی بر پرهیز از ظلم‌پذیری، ظلم‌کردن ومبتنی بر عدالت و مشارکت جمعی و برخورداری همه کشور‌ها و همه انسان‌ها از امکان مساوی پیشرفت باشد. این موارد، ارزش‌هایی است که انقلاب اسلامی به ارمغان آورد و صدای آن در جهان پیچید، امروز می‌تواند در این سازوکار جدید تعبیه شود.

وی خاطرنشان کرد: البته شکل‌گیری نظام جدید بین‌المللی، یک رخداد فوری و سریع نیست، بلکه این گونه اجلاس‌ها و فرصت‌هایی همانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای می‌تواند زمینه‌ساز شکل‌گیری چنین نظمی باشند.
احمدیان گفت: این نظم جدید پس از دوره‌ای طولانی عملیاتی خواهد شد، اما چنین نشست‌هایی فرصتی برای ارائه دیدگاه‌ها درباره این موضوع است.

دبیر شورایعالی امنیت ملی با اشاره به اینکه از فرصت حضور در مسکو برای ملاقات دوجانبه با مقامات بلندپایه بهره گرفته است، گفت: در این ملاقات‌ها، فعالیت‌های مشترک را با کشور‌های دوست مرور و تعهدات طرفین را پیگیری می‌کنیم.

وی افزود: این دیدار‌های دوجانبه با کشور‌های روسیه، چین، برزیل و عراق برگزار شد و با برخی دیگر از کشور‌ها نیز در حاشیه اجلاس گفت‌و‌گو‌هایی صورت گرفت؛ علاوه بر این، رایزنی چندجانبه‌ای نیز در چارچوب گروه بریکس انجام شد.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار