رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تحول و افزایش بهره‌وری ابتدا باید از درون خود افراد آغاز شود، تصریح کرد: تنها با تغییر نگرش و عملکرد فردی می‌توان به پیشرفت و توسعه پایدار دست یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ مسعود پزشکیان ظهر امروز یکشنبه در همایش ملی بهره وری ایران با تاکید بر ضرورت تحول در درون انسان‌ها، آیه شریفه «إِنَّ اللّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتّی یُغَیِّروا ما بِأَنْفُسِهِم» را محور سخنانش قرار داد و گفت‌: تغییر یک جامعه از درون انسان‌ها آغاز می‌شود. خداوند هیچ قومی را دگرگون نمی‌سازد مگر آن‌که خود آن قوم خواستار دگرگونی باشند.

رئیس جمهور با بیان این‌که این قاعده قرآنی نه‌فقط در سطح کلان، بلکه در زندگی فردی، تحصیل، اشتغال و مسئولیت‌های سازمانی نیز صادق است، افزود: اگر وضع موجود را بپذیریم، در همین وضعیت خواهیم ماند، اما اگر در پی وضعیت بهتری باشیم، آن‌گاه امکان ایجاد تحول فراهم خواهد شد.

پزشکیان با اشاره به آیه «خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَیَاةَ لِیَبْلُوَکُمْ أَیُّکُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا» یادآور شد: ما برای بهترین عمل به این دنیا آمده‌ایم، و این بهترین عمل، از پذیرش وضعیت فعلی آغاز نمی‌شود. قدم اول آن است که نپذیریم جایگاه کنونی، همان جایگاهی است که باید در آن باشیم.

رئیس جمهور افزود: مشکل امروز ما در سیاست‌ها یا برنامه‌ها نیست؛ بلکه در شیوه نگاه و عملکرد ماست. در چشم‌اندازی که مقام معظم رهبری ترسیم کرده‌اند، باید در منطقه در اقتصاد، علم و فناوری پیشرو و الهام‌بخش می‌بودیم. آیا اکنون چنین هستیم؟ اگر نه، چرا نیستیم؟

پزشکیان با انتقاد از نگاه جناحی و حزبی در مدیریت کشور اظهار داشت: آیا پرسیده‌ایم فلان مدیر توان انجام مسئولیت را دارد یا نه؟ به‌جای آن فقط پرسیده‌ایم «با ما هست یا نه». کدام‌یک از شما، زمانی که بیمار می‌شوید، دنبال پزشک هم‌حزبی و هم‌خط می‌گردید؟ همه به دنبال متخصص می‌روید، حتی اگر با شما مخالف باشد، زیرا برای جان خود ارزش قائل هستید.

رئیس جمهور تصریح کرد: کشور، جامعه و مردم ما از جان من باارزش‌ترند. من حق ندارم تصمیمی بگیرم که به آنان آسیب وارد شود. اگر چنین نگاهی در من ایجاد شود، دیگر دنبال حزب و جناح نخواهم بود، بلکه دنبال کسی خواهم بود که بتواند مشکل را حل کند، حتی اگر مخالف من باشد.

رئیس جمهور با اشاره به برخی تبلیغات مغرضانه در خارج از کشور برای ایجاد بحران در جمهوری اسلامی گفت: آیا کسانی که در آن‌سوی مرز‌ها نشسته‌اند و آرزوی فروپاشی ایران را دارند، دلسوز ما هستند؟ هیچ‌کدام از آنان خیرخواه این ملت نیستند.

رئیس جمهور با تأکید بر این‌که مشکل کشور ما تئوری نیست، بلکه نبود کسانی است که بدانند، بتوانند و بخواهند عمل کنند، گفت: آن‌که می‌داند و می‌تواند، باید میدان بیابد.

پزشکیان با اشاره به اصول و استراتژی‌های جهانی در حوزه بهره‌وری گفت: ارزیابی جهانی براساس بررسی تجربه ۴۰ کشور دنیا، سه اصل مشترک یعنی «مسئولیت»، «نوع کار» و «پاسخگویی» در همه اصلاحات موفق وجود داشته است. همچنین از پنج استراتژی شناخته‌شده، حداقل دو یا سه مورد به‌طور همزمان اجرا شده‌اند.

رئیس‌جمهور با انتقاد از ساختار ناکارآمد اداری کشور اظهار داشت: اکنون در دستگاه‌های ما مشخص نیست چه کسی مسئول چیست و در صورت عدم انجام وظیفه چگونه باید پاسخ‌گو باشد. این سه اصل باید در همه سطوح مدیریتی روشن و اجرایی شود.

پزشکیان با بیان این‌که مدیریت عملکرد نیروی انسانی و بودجه‌بندی بر اساس عملکرد از جمله این راهبردهاست، تصریح کرد: چرا کسی که کار نمی‌کند، حقوق می‌گیرد؟ و چرا میان افراد پرتلاش و کم‌کار تفاوتی نیست؟ در حال حاضر نیز در حال تلاش برای اجرای بودجه‌ریزی مبتنی بر عملکرد هستیم و از دانشگاه‌ها برای مشارکت دعوت کرده‌ایم.

رئیس‌جمهور با انتقاد از بی‌عدالتی در توزیع مزایا گفت: در برخی موارد، افراد کم‌کار از تمام مزایا برخوردارند و فردی که مشغول کار واقعی است حتی به ناهار هم نمی‌رسد، چون وقت آن را ندارد. این ساختار ناعادلانه باید اصلاح شود.

پزشکیان واگذاری اختیارات به بخش خصوصی را یکی دیگر از استراتژی‌ها عنوان کرد و گفت: البته این واگذاری‌ها باید با دقت و تدریج انجام شود و صفر تا صد ندارد.

رئیس جمهور در پایان با تأکید بر این‌که ایران چیزی کمتر از کشور‌های دیگر ندارد، اظهار داشت: وقتی کشور‌هایی را می‌بینیم که موفق شده‌اند، باید یاد بگیریم، اصلاح رفتاری داشته باشیم، علم و آگاهی بیابیم و به این باور برسیم که جایگاه ما بسیار بالاتر از موقعیت فعلی است. اگر این باور شکل بگیرد، می‌توان تحولی ایجاد کرد که به‌نظر بسیاری ناممکن است.

پزشکیان تاکید کرد: بهره‌وری از خود ما آغاز می‌شود، نه از کتاب‌ها و مقالات. خداوند روز قیامت، عذر ما را در قبال ضعف و ناتوانی نخواهد پذیرفت. باید بلند شویم، تغییر کنیم و کشوری بسازیم که در افق چشم‌انداز ترسیم‌شده، الهام‌بخش و پیشتاز باشد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۵ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
کشوری که فرهنگ سازی ندارد هیجگاه ترقی نخواهد کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۴۸ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
با وجود شما ها ایران و ایرانی پیشرفتی نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۹ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
بله تغییر زیادی کردیم هزینه آب از ماهی ۲تا ۳ هزار به ماهی ۱ میلیون رسیده .
با اخاذی نمی شود تغییر کرد باید تغییر داد.

فشار اقتصادی برمردم از مرز جنون رد شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۰ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
در عوض نمیگی کلی دخترو پسر راسرگرم بی بندوباری کرده هرچی کم بود داشتی برو توی پارک سگ گردانها وبدحجابهای اونطوری را ببین کیف کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۱۴ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
دولت ضعیف و ترسوی پزشکیان
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۰:۱۵ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
چی شد این همه ، وعد و وعید.
چرا باید کسی گرسنه بخوابه . ... .
الان که شد ، چرا باید کسی سیر بخوابه.
این کاره نیستی ، فکر کردی چند تا خانۀ بهداشت هر کدام با دو اتاق ساختی ، مملکت رو هم می تونی بسازی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۴
رییس جمهور گفتارمحور یا بعبارت بهتر شعار محور
بجای نطق عمل کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۹ ۱۱ خرداد ۱۴۰۴
حرف های قشنگ اما خروجی صفر.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۳ ۱۱ خرداد ۱۴۰۴
آقای رئیس جمهور این تغییر به چه معناست؟
من تحصلیکرده هستم ولی در خانه ام. قطعاً همه ما نیروهایی داریم که می توانیم از اونها استفاده کنیم ولی هدر رفته ایم. بهترین تغییر این است که از نیروها و استعدادهای مردم استفاده کنید. از نظر مالی کمک کنید به کسانیکه می تونن کاری بکنند یا اینکه حمایت کنید اونها رو تا اونها هم بتونن دست دیگران رو بگیرند.
البته اینها رو سالهاست می گوییم ولی اتفاقی هم نمی افتد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۹ ۱۱ خرداد ۱۴۰۴
باید مردم تغییر کنند دولتمردان تغییر کند وقتی مردم ما در مرزها کمبود آب وگاز وبرق حتی نفس نمی توانند بکشند یه عده می رند سفر حج وزیارتگاه گردی وفکر نمی کنند آیا خود خدا راضی هست شما برای آرزوهای محال‌ تون دعا می کنید این آرزوها رادر خانه هم می توان دعا کرد درحالی که می تونید با این هزینه در مرزهای کشورمون خرج کنید تا آن مناطق هم یه روز خوش زندگی ببینید
Iran (Islamic Republic of)
کاوه
۲۱:۵۵ ۱۱ خرداد ۱۴۰۴
حرف قشنگ زدن بدرد ملت نمیخوره حرف قشنگ زدن واسه داخل مجلس،، رئیس جمهور باید عملگرا باشه که شما تو یک سال بیشتر دنبال توجیح بودید درست دنبال رو جناب روحانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۴ ۱۱ خرداد ۱۴۰۴
تو این ۴۶ سال گذشته تغییر نکردید و دیگه هم تغییر نخواهید کرد. . بنابر این مملکت دیگه درست نخواهد شد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۷ ۱۱ خرداد ۱۴۰۴
حرف بسه انتخابات‌ تموم شد و تو هم رییس جمهور شدی.
دیگه شروع کن سلطان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۱ ۱۱ خرداد ۱۴۰۴
حالا اگر این تغییر به خواسته ملت بیچاره ایران است خوبه ولی مسخره بازی در نیارید دیگه کارد به استخوان رسیده اون وعده های انتخاباتی را با رگ ایرانی عملی کنید
آخرین اخبار