آسیب‌های روانی جنگ افغانستان بیش از تلفات جانی میدان نبرد بوده است.

شرکت خدمات نشر ریچ (Reach Publishing Services Limited) در گزارشی اعلام کرد: الکس اسمیت، یکی از نظامیان پیشین ارتش این کشور که به‌عنوان تک‌تیرانداز در افغانستان خدمت کرده، در گفت‌وگویی تازه از آسیب‌های عمیق جسمی و روانی جنگ پرده برداشته و فاش کرده است که بسیاری از هم‌رزمانش پس از بازگشت به این کشور، دچار اختلالات روانی شده و حتی دست به خودکشی زده‌اند.

وی گفته است: «شمار کسانی که پس از بازگشت از افغانستان خودکشی کردند، بیشتر از کسانی است که در میدان جنگ کشته شدند.»

اسمیت که در دو مأموریت جداگانه به افغانستان اعزام شده بود، در هر دو بار هدف انفجار مین‌های دست‌ساز قرار گرفت و مجروح شد. یکی از این انفجارها باعث از دست رفتن بخشی از صورت، شنوایی و دندان‌هایش شد. دومین حادثه نیز باعث پارگی کامل پرده گوش‌هایش شد. پزشکان به وی گفته‌اند که شنوایی‌اش معادل یک مرد ۶۰ ساله است.

اما آنچه بیش از زخم‌های فیزیکی الکس را آزرده کرده، آسیب‌های روانی پس از بازگشت از میدان جنگ است. وی به «اختلال استرس پس از سانحه» (PTSD) مبتلا شد، ازدواجش فروپاشید، مدتی بی‌خانمان شد و دوبار اقدام به خودکشی کرد.

اسمیت می‌گوید تنها پس از شرکت در جلسات روان‌درمانی طولانی‌مدت توانسته به زندگی بازگردد. وی معتقد است هزاران کهنه‌سرباز انگلیسی با تجربه‌های مشابه، همچنان بدون درمان رها شده‌اند و سیستم حمایتی کافی برای آن‌ها وجود ندارد.

این درحالیست که سازمان‌های خیریه‌ نظامی انگلیس از جمله کومبات استرس (Combat Stress ) بارها هشدار داده‌اند که اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، افسردگی و اعتیاد به مواد مخدر در میان کهنه‌سربازان به بحران تبدیل شده است. در سال ۲۰۲۳، مجلس عوام انگلیس نیز گزارشی درباره کمبود خدمات درمان روانی برای سربازان بازگشته از افغانستان منتشر کرد.

در کنار بریتانیا، کشورهایی مانند آمریکا، استرالیا و کانادا نیز با پیامدهای مشابهی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. تنها در آمریکا، طبق گزارش Veterans Affairs، روزانه حدود 17 کهنه‌سرباز دست به خودکشی می‌زنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۵ ۱۲ خرداد ۱۴۰۴
اگر کتاب نوه ملکه بفارسی ترجمه بشه که در این کتاب اعتراف به کشتن مردم بیگناه افغانی میکند
شاید بیماری غرب زدگی روشنفکران و با کلاس ها معالجه بشه
بخاطر جنایتی هایی که در افعانستان وووووو کرده اند
دچار بیماری روح و روان شدند..
آخرین اخبار