
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به مناسبت روز جهانی ایمنی غذا گفت: اهمیت ایمنی زنجیره تامین و توزیع مواد غذایی در کاهش بیماریهای ناشی از غذاهای ناسالم و حمایت از سیاستگذاریهای مؤثر برای تضمین ایمنی غذا مورد تاکید است.
ملکپور افزود: ایمنی غذا یکی از اصلیترین چالشهای بهداشتی جهان است و بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت (WHO)، هر ساله حدود ۶۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان به واسطه مصرف غذاهای آلوده به بیماری مبتلا میشوند و حفظ ایمنی غذا نه تنها به کاهش این آمار کمک میکند، بلکه به حفظ سلامت مردم و تقویت سیستمهای بهداشتی نیز منجر میشود.
ملکپور شعار روز جهانی ایمنی غذا در سال جاری را «ایمنی غذا، سرمایه گذاری برای تولید مبتنی بر دانش» اعلام کرد و یادآور شد، این شعار بر اهمیت توسعه سرمایه گذاریهای پایدار در حوزه تولید مواد غذایی ایمن و با کیفیت بر پایه دانش و فن آوریهای روز تأکید دارد.
وی ترویج شیوههای تولید و توزیع غذای سالم، تشویق به همکاریهای بین المللی برای مقابله با چالشهای ایمنی غذایی، آموزش مصرف کنندگان درباره انتخاب و نگهداری صحیح مواد غذایی، کاهش خطرات ناشی از آلودگیهای شیمیایی و میکروبی در زنجیره غذایی و حمایت از سیاستگذاریهای مؤثر برای تضمین ایمنی غذا را از اهداف نامگذاری این مناسبت اعلام کرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه در ادامه گفت، پارسال افزون بر ۷۰۸ مورد بازدید از کارخانجات و کارگاههای تولید مواد غذایی در استان انجام شد و به دنبال این بازدیدها بالغ بر ۷۰ تن اقلام سلامت محور غیر مجاز کشف و با حضور مراجع ذیصلاح معدوم گردید.
ملکپور از صدور ۷۸۳ پروانه ساخت برای واحدها تولیدی استان در سال ۱۴۰۳ خبر داد و تصریح کرد: پارسال بیش از ۵۰۶ مورد نمونه برداری از سطح کارخانجات و کارگاههای تولید مواد غذایی استان صورت گرفته و به ۱۳۴ مورد شکایت مردمی در خصوص واحدهای تولیدی استان رسیدگی شده است.