
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - نماینده آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) گفت که مقامات اسرائیلی از زمان آغاز عملیات نظامی اسرائیل در پاییز ۲۰۲۳، دستور تخلیه ساکنان غزه را برای بیش از دو سوم خاک این منطقه محاصره شده صادر کردهاند.
وبسایت VDL News به نقل از نماینده آنروا نوشت: «دستورات تخلیه [صادر شده توسط مقامات اسرائیلی] در بیش از ۸۲ درصد از خاک غزه اعمال میشود و مردم [ساکن این مناطق] باید نقل مکان کنند.» او تأکید کرد که فلسطینیها «جایی برای رفتن ندارند».
مقامات اسرائیلی از زمان آغاز عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، به طرق مختلف در پی بیرون راندن فلسطینیها از این منطقه بودهاند. کشورهای عربی به ویژه مصر و اردن که همسایه نوار غزه هستند، قاطعانه این سیاست اسکان اجباری را رد میکنند.
در ماه فوریه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که در حال بررسی قرار دادن نوار غزه تحت مالکیت ایالات متحده و به ادعای او تبدیل آن به "ریویرا"ی خاورمیانه است. او گفت که آماده اعزام نیروهای آمریکایی به آنجاست و خواستار اسکان مجدد فلسطینیها از غزه به کشورهای همسایه، مصر و اردن، شد.
در ۱۷ مه، کانال تلویزیونی NBC گزارش داد که دولت ترامپ در حال کار بر روی طرحی برای جابجایی دائمی حدود یک میلیون فلسطینی از نوار غزه به لیبی است. چند روز بعد، نماینده شورای ریاست جمهوری لیبی به TASS گفت که مقامات لیبی هرگونه تلاش برای استفاده از خاک این کشور برای حل مسائل منطقهای بدون رضایت مردم لیبی را رد میکنند.
منبع: تاس