
باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - به گزارش پولیتیکو و NBC نیوز، این تصمیم پس از بازنگری داخلی در ذخایر تسلیحاتی آمریکا که به دستور «پیت هگست» وزیر دفاع ایالات متحده انجام شد، اتخاذ شده است؛ چرا که نگرانیها از سرعت کاهش مهمات آمریکا رو به افزایش است.
به گفته این گزارشها، این توقف شامل دهها موشک رهگیر پاتریوت، موشکهای استینگر و AIM هوا به هوا، صدها موشک هلفایر و GMLRS و هزاران گلوله توپخانه ۱۵۵ میلیمتری میشود که واشنگتن پیشتر به کییف وعده داده بود. به گزارش NBC، برخی از این تسلیحات که پیشتر در اروپا مستقر شده بودند، پیش از تحویل به نیروهای اوکراینی نگه داشته شدهاند.
این تسلیحات از طریق دو سازوکار تأمین مالی شده بودند: برداشت مستقیم از ذخایر فعلی ارتش آمریکا (Direct Drawdowns) و ابتکار کمک امنیتی به اوکراین (USAI) که تولید جدید را از پیمانکاران دفاعی تأمین میکند. دولت ترامپ پیشنهاد جدیدی برای کمک به اوکراین نکرده و منابع موجود تسلیحاتی اوکراین، به گفته پولیتیکو، فقط برای «چند ماه دیگر» کافی است.
واکنش کاخ سفید و نگرانیهای قانونی
آنا کلی، معاون سخنگوی کاخ سفید، از این تصمیم دفاع کرد و آن را اقدامی ضروری برای اولویت دادن به نیازهای دفاعی آمریکا دانست. او گفت: «این تصمیم برای در اولویت قرار دادن منافع آمریکا و پس از بازنگری وزارت دفاع در حمایتهای نظامی از کشورهای مختلف در سراسر جهان گرفته شد. قدرت نیروهای مسلح ایالات متحده همچنان بیچونوچرا باقی مانده است » او به طعنه به حمله آمریکا به تاسیسات هسته ای ایران اشاره کرد و جزئیات بیشتری تأیید نکرد.
پولیتیکو یادآور شد که این تصمیم برای متوقف یا کند کردن ارسال کمکها بدون اطلاع رسمی به کنگره ممکن است نگرانیهای حقوقی مشابه با توقف کمکهای اوکراین در دولت اول ترامپ در ۲۰۱۹ را به وجود آورد – اقدامی که اداره حسابرسی دولت آمریکا (GAO) در آن زمان غیرقانونی اعلام کرده بود.
کییف بارها از آنچه کاهش حمایت واشنگتن میداند ابراز نارضایتی کرده است. ولودیمیر زلنسکی هفته گذشته در اجلاس ناتو در لاهه با رئیسجمهور ترامپ دیدار کرد، اما وعدهای قطعی دریافت نکرد. ترامپ در آن نشست گفت موشکهای پاتریوت «بسیار سخت پیدا میشوند» و آمریکا به آنها برای دفاع از خود و همچنین برای اسرائیل نیاز دارد.
ترامپ اعلام کرده قصد دارد با مسکو برای برقراری آتشبس و پایان دادن به درگیری مذاکره کند. هگست ماه گذشته گفت کاخ سفید در راستای راهبرد «اول آمریکا» در حال کاهش بودجه نظامی کییف و در پی دستیابی به راهحل دیپلماتیک است.
تحلیل و ابعاد گستردهتر
اوایل امسال دولت ترامپ قراردادی امضا کرد که طبق آن آمریکا به منابع معدنی اوکراین دسترسی اولویتدار پیدا میکند – اقدامی که کاخ سفید آن را راهی برای «بازگرداندن» بخشی از صدها میلیارد دلار هزینهشده در دوران بایدن توصیف کرد.
این تغییر سیاست پنتاگون نشاندهنده بازآرایی گستردهتر در دولت ترامپ است که بهطور علنی منطق ادامه کمکهای بیپایان به اوکراین را زیر سؤال برده است. کریل دمیتریف، نماینده ویژه رئیسجمهور روسیه و رئیس صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه، گفته این اقدام «محدودیت واقعی ظرفیت غرب و تغییر اولویتهای نظامی آمریکا» را برجسته میکند.
منبع: آرتی