وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد دو شهروند چینی به جاسوسی در داخل آمریکا به نفع دولت چین، از جمله عکسبرداری از پایگاه نیروی دریایی متهم کردند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - وزارت دادگستری ایالات متحده اعلام کرد دو شهروند چینی به اتهام جاسوسی در داخل آمریکا به نفع دولت چین، از جمله عکسبرداری از پایگاه نیروی دریایی، هماهنگی تحویل نقدی محرمانه و تلاش برای جذب نیرو‌های نظامی آمریکایی که تصور می‌کردند ممکن است مایل به همکاری با دستگاه اطلاعاتی چین باشند، متهم شدند.

این پرونده که در دادگاه فدرال سان‌فرانسیسکو تشکیل و روز دوشنبه علنی شد، جدیدترین مورد از پیگرد‌های وزارت دادگستری علیه آنچه مقام‌های آمریکایی «تلاش‌های مداوم دولت چین برای جمع‌آوری مخفیانه اطلاعات درباره توانایی‌های نظامی آمریکا» می‌خوانند، است — روندی که ادعا می شود دو سال پیش با ماجرای بالن جاسوسی چین که نهایتاً بر فراز ساحل کارولینای جنوبی سرنگون شد، به‌طرز تکان‌دهنده‌ای آشکار شد.

پام باندی، دادستان کل آمریکا، در بیانیه‌ای ادعا کرد: «این پرونده نشان‌دهنده تلاش مستمر و تهاجمی دولت چین برای نفوذ به ارتش ما و تضعیف امنیت ملی ما از درون است. وزارت دادگستری در برابر کشور‌هایی که جاسوسان خود را در کشور ما مستقر می‌کنند، بی‌تفاوت نخواهد ماند — ما مأموران خارجی را افشا می‌کنیم، آنها را به پاسخگویی وادار می‌کنیم و از مردم آمریکا در برابر تهدیدات پنهان علیه امنیت ملی محافظت می‌کنیم.»

جزئیات متهمان و فعالیت‌هایشان
مقام‌های آمریکایی، متهمان را «یوانسه چن» ۳۸ ساله معرفی کردند که در ۲۰۱۵ با ویزا وارد آمریکا شد و بعداً اقامت دائم دریافت کرد، و «لیرن (رایان) لای» ۳۹ ساله که به گفته دادستان‌ها در چین زندگی می‌کند، اما بهار امسال به تگزاس سفر کرد و در تلاش برای نظارت بر عملیات جاسوسی مخفیانه به نفع وزارت امنیت ملی چین (MSS) نقش داشت.

این دو نفر به دلیل انجام مخفیانه اقدامات به نفع چین بدون ثبت به عنوان مأمور خارجی در وزارت دادگستری، طبق قانون متهم شدند. هنوز مشخص نیست آیا وکیلی برای دفاع از آنها تعیین شده است یا خیر.

سخنگوی سفارت چین در واشنگتن در واکنش به این خبر گفت اطلاعی از این پرونده ندارد، اما ادعا‌ها علیه چین را «فاقد واقعیت یا شواهد» دانست و تأکید کرد «آمریکا هرگز فعالیت‌های جاسوسی خود علیه چین را متوقف نکرده است.»

یافته‌های اف‌بی‌آی
طبق ادعاهای اف‌بی‌آی در مدارکی که همراه پرونده ارائه شده، لای از اواسط ۲۰۲۱ در حال پرورش چن به عنوان یک عامل اطلاعاتی چین بوده است.

فعالیت‌های آنها شامل هماهنگی تحویل دست‌کم ۱۰ هزار دلار پول نقد به شخصی دیگر که تحت هدایت MSS عمل می‌کرد، و عکسبرداری از یک مرکز جذب نیروی دریایی در کالیفرنیا و پایگاه نیروی دریایی در ایالت واشنگتن بوده که به ادعای مأموران، تصاویر به اطلاعات چین منتقل شده است.

مقام‌ها همچنین می‌گویند لای و چن درباره جذب کارمندان نیروی دریایی برای همکاری با چین صحبت کرده‌اند و چن در مقطعی اطلاعاتی مانند نام، زادگاه و برنامه‌های آموزشی نیرو‌های تازه‌وارد را به دست آورده که بسیاری از آنها زادگاهشان چین بوده است و مأموران معتقدند این اطلاعات به چین ارسال شده است.

در یکی از موارد، چن در پیامی به لای نوشت: «فهمیدم. مادرش چینی است. پدر و مادرش اختلاف داشتند و مادرش حضانت او را از ۸ سالگی به دست گرفت، به همین دلیل از نام خانوادگی مادرش استفاده می‌کند.»

این پرونده جدیدترین مورد از مجموعه پرونده‌های مربوط به جاسوسی چین در زمینه‌های مرتبط با ارتش آمریکا است. برای مثال، در اوت ۲۰۲۳ دو ملوان نیروی دریایی به اتهام انتقال اطلاعات حساس نظامی به چین، از جمله جزئیات رزمایش‌های جنگی و عملیات نیروی دریایی، متهم شدند.

جان آیزنبرگ، معاون دادستان کل آمریکا در بخش امنیت ملی، در بیانیه‌ای تأکید کرد: «سرویس‌های اطلاعاتی متخاصم خارجی مانند وزارت امنیت ملی چین، سال‌ها برای جذب افراد و پرورش آنها به عنوان منابع اطلاعاتی در داخل ایالات متحده صرف می‌کنند.»

منبع: آسوشیتدپرس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار