مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل از آماده‌باش ۲۵ تیم ناظر بر سلامت لاشه دام‌های قربانی در روز‌های تاسوعا و عاشورا خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - دکتر مهدی فیضی گفت: با توجه به افزایش ذبح دام‌های نذری در مسیر دسته‌ها و هیات‌های عزاداری، مساجد، حسینیه‌ها و تکایا طرح تشدید نظارت بهداشتی و شرعی با ساماندهی ۲۵ گروه ثابت و سیار متشکل از ۱۵ دامپزشک، ۱۶ بازرس بهداشتی گوشت و ۱۰ روحانی ناظر ذبح شرعی در شهرستان‌های استان اردبیل اجرا می‌شود.

او افزود: کشتارگاه‌های دام در این ایام آماده پذیرش دام‌های قربانی و نذری عزاداران است و توصیه می‌شود دام‌های نذری به کشتارگاه‌ها هدایت و زیر نظر سامانه نظارت بهداشتی دامپزشکی ذبح و فرآوری شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل گفت: در صورت ذبح دام نذری در خارج از کشتارگاه، تیم‌های نظارت بهداشتی و شرعی سیار به بازرسی بهداشتی لاشه‌های دام‌های قربانی و نذری اقدام می‌کنند تا شهروندان از سلامت گوشت و لاشه دام قربانی اطمینان حاصل کنند.

فیضی تصریح کرد: در صورت ذبح دام در خارج از کشتارگاه باید لاشه دام به مدت ۲۴ ساعت و آلایش دامی به مدت ۴۸ ساعت در یخچال و دمای ۰ تا هشت درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود تا خطر آلودگی بیماری تب کریمه کنگو از بین برود.

او افزود: منجمد کردن گوشت، تاثیری در از بین بردن عامل بیماری تب کریمه کنگو ندارد و دامپزشکی استان مصمم است با تشدید نظارت‌های بهداشتی فرآورده‌های خام دامی سالم، بهداشتی و مطمئن در دسترس شهروندان و عزاداران قرار بگیرد.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل ادامه داد: هدف دامپزشکی، تامین امنیت غذایی و ارتقای سلامت و بهداشت عمومی جامعه است و باید از شیوع بیماری‌های مشترک انسان و دام در جامعه پیشگیری شود.

مدیرکل دامپزشکی استان اردبیل از عزاداران خواست در صورت لزوم برای بهره‌مندی از راهنمایی‌های کارشناسان دامپزشکی با شماره تلفن ۳۳۳۹۴۸۰۰ و سامانه ارتباط تلفنی ۱۵۱۲ تماس بگیرند.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.