
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مینا عظیمی - مجله فارن افرز، افت جدی عملکرد جامعه اطلاعاتی آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ را مستند کرده است، چرا که سبک پوپولیستی و شخصیت اقتدارگرای او، ارزشهای اطلاعاتی را تضعیف کرده و نهادهای امنیتی را به قیمت از دست دادن شایستگی و حرفهایگری، تابع وفاداریهای شخصی کرده است.
این مجله به حادثه اواخر ژوئن اشاره میکند، زمانی که ترامپ شهادت تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی را در برابر کنگره که تأیید کرده بود ایران به توسعه سلاح هستهای نزدیک نیست، رد کرد، در حالی که ترامپ در حال آماده شدن برای حمله به تأسیسات هستهای ایران بود.
پس از حملات، ترامپ با ادعای اینکه سایتهای هدف قرار گرفته به طور کامل نابود شدهاند، اعلام پیروزی کرد، در حالی که گزارشهای آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، تخمینهای کمتری از میزان خسارت نشان میداد.
فارن افرز ادعا میکند که مشکل نه تنها بیتوجهی ترامپ به اطلاعات، بلکه محیط اداری است که به مقامات ارشد اجازه میدهد ارزیابیها را مطابق با هوسهای رئیس جمهور تنظیم کنند.
پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، ادعاهای اغراقآمیز ترامپ را تکرار کرد و گزارشهای آژانس خود را نادیده گرفت، در حالی که کاخ سفید ارزیابیهای مخالف را کاملاً اشتباه خواند.
این مجله به پدیده رو به رشد جایگزینی کارشناسان حرفهای با وفاداران سیاسی اشاره میکند، که سازمانهای اطلاعاتی را به ابزارهایی برای توجیه تصمیمات سیاسی تبدیل میکند، نه منبعی از اطلاعات دقیق که به تصمیمگیریهای امنیتی حیاتی کمک میکند.
در این شرایط، آمریکا در زمانی که دستگاه اطلاعاتی آن به طور فزایندهای شکننده است، با تهدیدات فزاینده امنیت ملی روبهرو است.
فارن افرز اعلامکرد که با توجه به دشواری کشف و ارزیابی دقیق اسرار، شکستهای اطلاعاتی حتی در سیستمهای پیشرفته نیز غیرمعمول نیستند. با این حال، «تحریفهای سیستماتیک» احتمال شکست را افزایش میدهد.
این مجله به مدل کلاسیک رژیمهای استبدادی اشاره میکند که هر نظر مخالفی را مجازات میکنند و وفاداری را بر تخصص اولویت میدهند و محیطی ایجاد میکنند که در آن «حقایق جایگزین» و ریاکاری رشد میکنند و صداهای منتقد سرکوب میشود.
این مجله هشدار میدهد که آمریکا در نتیجه پوپولیسم ترامپ، که با بیاعتمادی به کارشناسان و گنجاندن تحلیلهایی که با باورهای غالب در جنبش او در تضاد است، با تهدید مشابهی روبهرو است.
این مجله توضیح میدهد که ترامپ خود را با وفادارانی احاطه کرده است که در «آزمونهای وفاداری» قبول میشوند، در فرهنگی از خودسانسوری و سرکوب حقایقی که رئیس جمهور آمریکا دوست ندارد.
این مجله تأکید میکند که دولت ترامپ وفاداری شخصی را حتی به قیمت از دست دادن شایستگی و تجربه، معیار اصلی برای تصدی مناصب امنیتی قرار داده است. این امر باعث شده است که بسیاری از متخصصان شایسته، این سرویس را ترک کنند یا به حاشیه رانده شوند و این پیام واضحی را ارسال میکند که ماندن در دستگاه امنیت ملی به تعهد کامل به مواضع ترامپ بستگی دارد.
منبع: المیادین