معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از احیای خانه‌های جوانان و نوجوانان با کمک شهرداری‌ها خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان - علیرضا رحیمی در نشست تخصصی شبکه ایران یاران جوان در تبریز اظهار کرد: تشکیل این شبکه نشان داد که مردم ایران به‌رغم اختلافات سلیقه‌ای در موضوعات مختلف وقتی پای تمامیت ارضی و خاک کشور در میان باشد هرگز صحنه را به بیگانگان واگذار نمی‌کنند.

وی افزود: وحدت مردم کشورمان همواره حفظ شده و خواهد شد و در صورت حمله بیگانگان به خاک کشور هرکسی که باشد اجازه دست‌درازی نمی‌دهیم چرا که آزادی با چکمه به دست نمی‌آید و امروز قدر آزادی خود را با رهبری حکیمانه ولایت‌فقیه می‌دانیم.

وی با بیان اینکه همواره در تهدیدات مختلف فرصتی برای رشد و خلاقیت نیز ایجاد می‌شود گفت: سازمان‌های مردم‌نهاد (سمن‌ها) در حوزه جوانان کشور به‌رغم فعال بودن تاکنون انسجامی که بتوانند در جامعه نقش‌آفرینی کنند نداشته‌اند بنابراین اداره کل مشارکت‌های اجتماعی با مشورت خود جوانان شبکه‌ای ایجاد کرده که پایه اصلی آن بر فعالیت‌های داوطلبانه استوار است.

رحیمی با بیان اینکه نهاد‌های مختلفی در دنیا وجود دارند که کار‌های داوطلبانه در حوزه‌هایی مانند آموزش، معیشت، بهداشت و درمان، ورزش و حتی امور اجتماعی نظیر خرید برای سالمندان را انجام می‌دهند گفت: این کار‌های داوطلبانه در کشور ما نیز می‌تواند به شکل منسجم‌تر و توسط خود مردم انجام شود.

وی با بیان اینکه بزرگترین تهدید برای امنیت کشور، مقدم دانستن منفعت فردی بر منافع جمعی است خاطرنشان کرد: باید همه سمن‌های فعال در حوزه اجتماعی و جوانان کمک کنند تا ارزش منافع جمعی در جامعه حفظ شود.

وی ادامه داد: باید فعالیت‌های داوطلبانه و منافع جمعی در کشور شناسایی، توسعه و ارزش‌گذاری شوند.

معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: شبکه ایران یاران جوان در حال توسعه است و بر اساس این شبکه‌سازی باید در هر استان یک دبیر انتخاب و سپس ۱۱ کمیته تشکیل شود و این روند به تمامی شهرستان‌ها نیز گسترش یابد.

وی ادامه داد: در این شبکه‌سازی، سن افراد مهم نیست اما بهتر است که بیشتر جوانان وارد عمل شوند. همچنین در هر دانشگاه باید یک دبیر منصوب شود.

وی با دعوت از هیات‌های ورزشی برای کمک و پیوستن به فعالیت‌های داوطلبانه این شبکه گفت: عملکرد هر یک از دبیران رصد می‌شود.

خاطره کلیبری مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان نیز اظهار کرد: دفتر مشارکت‌های اجتماعی بیشتر بر شبکه‌سازی و تقویت مشارکت‌های اجتماعی تمرکز دارد که با کمک سازمان‌های مردم‌نهاد محقق می‌شود.

وی افزود: حدود پنج هزار سمن ثبت‌شده در حوزه جوانان در کشور وجود دارد که حدود سه هزار سمن در موضوعات مختلف فعال و اثرگذار هستند و در تبریز نیز از ۴۰۰ سمن موجود ۸۲ سمن در حوزه جوانان فعال است.

وی با بیان اینکه ۲ کلان‌برنامه و پروژه شامل مجلس مشورتی جوانان و شبکه‌سازی تخصصی تعریف کرده‌ایم گفت: تاکنون ۱۱ شبکه تخصصی سراسری در حوزه جوانان داشته‌ایم اما مدل انتخاب دبیران مربوطه مورد تایید دولت دکتر پرشکیان نیست و معتقدیم فعالیت‌ها، به‌ویژه در سازمان‌های مردم‌نهاد، باید با کمترین دخالت دولتی و با مشارکت مستقیم مردم انجام شود. این در حالی است که در گذشته،اغلب دبیران ملی توسط معاونت جوانان منصوب می‌شدند.

کلیبری گفت: برای انتصاب دبیران ملی مقرر شده است ابتدا در استان‌ها انتخابات برگزار شود و دبیران شبکه را خود جوانان و سمن‌ها انتخاب کنند سپس در رویداد ملی، دبیران استانی، ۱۴ دبیر ملی را معرفی خواهند کرد که این دبیران بازوی مشورتی و اجرایی معاونت جوانان خواهند بود.

وی با تاکید بر این‌که فقط با سمن‌های جوانان ۱۸ تا ۳۵ ساله فعال در شبکه کار می‌کنیم افزود: شبکه ایران یاران جوان پایه‌ای برای حرکت‌های بزرگتر و تشکیل مجلس مشورتی جوانان است. این مجلس مطابق نمونه‌های بین‌المللی برنامه‌ریزی شده و اکنون در مرحله تصویب در شورای عالی جوانان قرار دارد.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت‌گرفته تمامی جوانان، بدون شرط عضویت در سمن‌ها می‌توانند در انتخابات شرکت کنند. این مجلس مشورتی به‌صورت فصلی جلساتی را برگزار خواهد کرد و بازوی مشورتی شورای عالی جوانان خواهد بود.

مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه بدون حضور جوانان نمی‌توان برای آنان برنامه‌ریزی کرد، گفت: شبکه ایران یاران جوان در دوران جنگ ۱۲روزه با فوریت تشکیل شد، دبیرخانه‌ها در استان‌ها مستقر و برنامه‌ها به دبیران ابلاغ شد و تمامی فعالیت‌های داوطلبانه سمن‌ها بدون دریافت ریالی اعتبار انجام گرفت.

وی افزود: این شبکه با یک هزار و ۲۰۰ نفر در قالب ۱۱ کمیته در استان‌ها آغاز به کار کرد و اکنون تعداد اعضای فعال در شبکه به هفت هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است.

وی با تاکید بر اینکه هدف اداره کل مشارکت‌های اجتماعی، شبکه‌سازی برای گسترش شبکه‌های مردمی و فعال‌سازی مشارکت‌های اجتماعی است، گفت: اقدامات مربوط به قبل، حین و پس از بحران برای جوانان در قالب این شبکه آماده شده است.

کلیبری با بیان اینکه آذربایجان شرقی رتبه پنجم کشوری را در ثبت‌نام شبکه ایران یاران جوان دارد خاطرنشان کرد: برنامه ما تقویت جوانان فعال در هر استان برای مدیریت شرایط بحرانی است.

وی با اشاره به نگارش نامه ۲۲۵ سمن کشور به سازمان ملل و یونیسف در رابطه با تجاوز رژیم صهیونیستی به کشورمان گفت: وزارت ورزش و جوانان از فعالیت‌های بین‌المللی و داوطلبانه جوانان حمایت می‌کند.

حبیب مقصودی مدیرکل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: خواسته نخست هر جوان برای رسیدن به اهداف زندگی‌اش آرامش است؛ چراکه بدون آن نمی‌تواند به دیگر خواسته‌هایش دست یابد.

وی با اشاره به پویش «قهرمان من» و لزوم حمایت و توجه سمن‌ها به این پویش افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی قهرمان واقعی ایران و ستون اصلی کشور هستند و اجرای این پویش توسط جامعه ورزش و جوانان مایه افتخار است.

وی تاکید کرد: رسیدن به ایرانی یکپارچه، باصلابت و متحد، ریشه در جامعه و نهال‌های کشور یعنی جوانان دارد.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.