
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - وال استریت ژورنال با استناد به ارزیابیهای کارشناسان گزارش داد که شانس عادیسازی روابط اسرائیل و عربستان سعودی حتی پس از پایان مرحله فعال درگیری نوار غزه همچنان پایین است.
به گفته آنها، این به دلیل افزایش موج احساسات ضد اسرائیلی در سراسر جهان عرب است که ناشی از عملیات نظامی اسرائیل در غزه است. علاوه بر این، کارشناسان تأکید میکنند که اسرائیل در حال حاضر تمایلی به تحقق شرط اصلی عربستان سعودی برای عادیسازی ندارد؛ ارائه یک طرح دقیق برای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی.
در ۲۰ ژانویه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا اظهار داشت که عربستان سعودی میتواند به طور بالقوه توافقنامه ابراهیم را امضا کند و تا پایان سال ۲۰۲۵ روابط دیپلماتیک رسمی با اسرائیل برقرار کند.
عادیسازی احتمالی روابط اسرائیل و عربستان سعودی مدتهاست که بخشی از دستور کار ترامپ بوده است. رئیس جمهور آمریکا توافقنامههای ابراهیم را یکی از دستاوردهای مهم دوره اول ریاست جمهوری خود میداند.
در سال ۲۰۲۰، بحرین، امارات و مراکش روابط خود را با اسرائیل عادیسازی کردند. در سال ۲۰۲۱، سودان از برقراری روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی خبر داد. پیش از این توافقنامهها، اسرائیل تنها با دو کشور عربی روابط دیپلماتیک داشت: مصر (از سال ۱۹۷۹) و اردن (از سال ۱۹۹۴).