
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فهیمه کدخدا - امیری، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زیرکوه گفت: با استفاده از بادشکنهای زنده و غیر زنده، از ورود ماسهبادی به باغها جلوگیری شده و اکنون چشمهبید طلایهدار انگور نوبرانه در استان است.
وی افزود: این طرح علاوه بر افزایش کیفیت محصول، الگویی موفق برای دیگر مناطق درگیر بیابانزایی شده و رونق دوبارهای به کشاورزی منطقه داده است.
مدیر جهاد کشاورزی زیرکوه ادامه داد: سطح زیرکشت انگور در این شهرستان بیش از ۳۰۷ هکتار است و پیشبینی میشود امسال حدود ۳ هزار تُن انگور برداشت شود. برداشت انگور در این منطقه از اوایل تیرماه آغاز شده و تا پایان شهریور ادامه خواهد داشت. با توجه به گرمای شدید هوا، عملیات برداشت تنها در ساعات اولیه صبح و عصر انجام میشود.
انگور، محصولی ارگانیک با پشتوانه رفاقت
یکی از کشاورزان روستای چشمهبید درباره شیوه برداشت این محصول گفت: در روستای ما کارگر برداشت انگور نیست، بلکه همه اهالی با همکاری و رفاقت، به کمک هم میآیند و خوشههای شیرین انگور را جمعآوری میکنند.
وی افزود: حصارکشی اطراف باغها علاوه بر جلوگیری از ورود حیوانات، نقش مؤثری در کاهش اثر بادهای شدید دارد و کیفیت نهایی محصول را ارتقاء داده است.
بازارهای هدف، فراتر از مرز استان
انگور برداشتشده در روستای چشمهبید نهتنها در بازارهای خراسان جنوبی بلکه در استانهای مجاور نیز به فروش میرسد و با توجه به طعم خاص و کیفیت بالا، با استقبال خوبی مواجه شده است.