جک دورسی (Jack Dorsey) که یکی از بنیان‌گذاران توییتر (ایکس فعلی) محسوب می‌شود که از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ نیز مدیریت آن را بر عهده داشت، به تازگی یک برنامه پیام‌رسان بلوتوثی منتشر کرده است که به اینترنت نیاز ندارد.

 باشگاه خبرنگاران جوان - جک دورسی به تازگی یک برنامه پیام‌رسان غیرمتمرکز و همتا به همتا منتشر کرده است که کاملاً از طریق شبکه‌های بلوتوث کار می‌کند. این برنامه «بیت‌چت» (Bitchat) نام دارد و برای کار به اینترنت نیاز ندارد، زیرا هیچ سرور مرکزی برای آن وجود ندارد.

همتا به همتا (Peer-to-peer) یا P ۲ P نام گونه‌ای از معماری شبکه‌های رایانه‌ای است. در این نوع شبکه، رایانه‌های کارساز و کارخواه هر دو در یک سطح و مستقیم با هم کار می‌کنند، به این مفهوم که هر رایانه می‌تواند از اطلاعات رایانه دیگر استفاده کند یا به رایانه دیگر اطلاعات بفرستد. این نوع شبکه ساده‌ترین و سریع‌ترین روش شبکه‌سازی است.

به نقل از انگجت، هم‌بنیان‌گذار توییتر، آن را آزمایشی در شبکه‌های مِش بلوتوث، رله‌ها و مدل‌های ذخیره و ارسال، مدل‌های رمزگذاری پیام و چند چیز دیگر می‌نامد.

این برنامه با فعال کردن ارتباط رمزگذاری شده بین دستگاه‌های مجاور کار می‌کند و اساساً پیام‌ها را به شکل مستقیم از یک دستگاه به دستگاه دیگر ارسال می‌کند، اما هر دستگاه در عین حال یک گره است که شبکه را کمی گسترش می‌دهد.

با توجه به فناوری مورد استفاده در این برنامه، «بیت‌چت» به وای-فای یا اینترنت تلفن همراه نیز نیاز ندارد. این برنامه به گونه‌ای طراحی شده است که بتواند حتی زمانی که اینترنت محدود یا مسدود می‌شود، به کار خود ادامه دهد.

پیام‌ها فقط در دستگاه ذخیره می‌شوند و به طور پیش‌فرض بدون اتصال به زیرساخت متمرکز ناپدید می‌شوند. این نوع فناوری در جریان اعتراضات سال ۲۰۱۹ هنگ کنگ برای باز نگه داشتن خطوط ارتباطی مورد استفاده قرار گرفت، اگرچه برنامه‌های مشابه سال‌هاست که در حال فعالیت هستند.

این برنامه امکان چت‌های گروهی را فراهم می‌کند که می‌توان آنها را با هشتگ نام‌گذاری کرد و با رمز عبور محافظت کرد. همچنین می‌تواند پیام‌ها را برای کاربرانی که موقتاً آفلاین هستند، ارسال کند.

گفته می‌شود نسخه آینده این برنامه از «Wi-Fi Direct» پشتیبانی می‌کند تا سرعت و اندازه شبکه را افزایش دهد.

دورسی مدت‌هاست که طرفدار پلتفرم‌های ارتباطی غیرمتمرکز است. «بیت‌چت» در حال حاضر در نسخه بتا از طریق TestFlight در دسترس است، اگرچه در حال حاضر ظرفیت آن تکمیل شده است.

منبع: ایسنا

برچسب ها: پیام رسان ، توییتر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار