
باشگاه خبرنگاران جوان - هادی حقشناس، استاندار گیلان امروز (چهارشنبه ۱۸ تیر ماه) در جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان که در سالن شهید انصاری استانداری برگزار شد، با اشاره به اهمیت تصمیمگیریهای بنیادین برای آینده گفت: امروز در بسیاری از حوزهها با تصمیمهای سخت مواجه هستیم که تمامی دستگاهها باید با همدلی و مسئولیتپذیری در جهت حل آنها اقدام کنند.
او با تأکید بر لزوم وجود متولی مشخص در حوزههایی، چون کشاورزی و اقتصاد مبتنی بر دریا گفت: در حال حاضر نظام اقتصادی دریامحور بدون ساختار مشخص و مدیریت واحد است و این موضوع موجب شده بهرهبرداری مطلوبی از ظرفیتهای بینظیر گیلان صورت نگیرد.
استاندار گیلان با اشاره به اصل پنجاهم قانون اساسی و اهمیت صیانت از محیط زیست افزود: همه مسئولان کشور به حفظ محیط زیست علاقهمند هستند و مخالفتی با این اصل بنیادین وجود ندارد؛ با این حال تأمین نیازهای انرژی کشور نباید به بهای نادیده گرفتن الزامات زیستمحیطی تمام شود.
حقشناس بر لزوم بهرهگیری از دیدگاههای کارشناسی و علمی در تمامی سطوح تصمیمسازی تأکید و تصریح کرد: حضور فعال دانشگاهها در ارائه راهحلهای عملیاتی و قابل اجرا میتواند نقش مهمی در عبور از چالشهای استان ایفا کند.
او با اشاره به ضرورت شناخت دقیق مسائل برای حل ریشهای مشکلات استان گفت: یکی از مشکلات اساسی در گیلان و حتی در سطح ملی آن است که گاهی مسئله را به درستی تشخیص نمیدهیم؛ اگر مسئله به درستی شناسایی شود، حتی دشوارترین مشکلات نیز راهحل خواهند داشت.
استاندار گیلان با اشاره به نگاه کلینگر در مواجهه با مسائل مختلف کشور و استان افزود: طبیعی است که همه ما تمایل داریم مشکلات به صورت همزمان و در یک مقطع زمانی حل شوند، اما چنین نگاهی میتواند تمرکز بر اولویتها را از بین ببرد و جلسات تصمیمگیری را از مسیر اصلی منحرف کند.
حق شناس با اشاره به محدودیت منابع مالی در حوزه پژوهش تصریح کرد: منابع پیشبینی شده برای پژوهش در سال ۱۴۰۴ محدود است، لذا باید با استفاده هدفمند از این منابع، تنها بر ۲ یا ۳ مسئله اولویتدار تمرکز کنیم تا اثربخشی پژوهشها افزایش یابد.
او در ادامه با بیان اینکه ۳ محور اصلی برای تمرکز بر پژوهشهای کاربردی در استان تعیین شده است، گفت: نخست، مسائل زیستمحیطی که بستر اصلی توسعه گیلان به شمار میرود و صیانت از آن برای آینده استان ضروری است؛ دوم، افزایش ضریب امنیت غذایی با توجه به ظرفیتهای بالای استان در بخش کشاورزی و سوم، تقویت اقتصاد دریاپایه که میتواند سهم مؤثری در اقتصاد ملی ایفا کند.
منبع: روابط عمومی استانداری گیلان