طبق ادعای یک مقام اسرائیلی، ذخایر اورانیوم غنی‌شده در تأسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان ایران پس از حملات نظامی آمریکا دست‌نخورده باقی مانده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - یک مقام ارشد اسرائیلی ادعا کرد که داده های اطلاعاتی تأیید می‌کند اورانیوم غنی‌شده همچنان در تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان باقی مانده و پیش از حملات اخیر آمریکا منتقل نشده است.

این مقام اسرائیلی که نامش فاش نشده، به خبرگزاری «رویترز» گفت: انتقال این اورانیوم از اصفهان در حال حاضر بسیار دشوار است. 

در همین راستا، «نیکولا لِرنر» رئیس سازمان اطلاعات خارجی فرانسه دیروز تأیید کرد که بخشی از برنامه هسته‌ای ایران به‌دلیل بمباران‌های آمریکا به‌شدت آسیب دیده است، و پاریس شاخص‌هایی در اختیار دارد که ممکن است محل ذخیره اورانیوم غنی‌شده ایران را مشخص کنند، هرچند این اطلاعات هنوز قطعی نیستند. او همچنین اظهار داشت که بخشی از این ذخایر در حملات نابود شده و برنامه هسته‌ای ایران را چند ماه به عقب رانده است.

اطلاعات موجود در مورد سرنوشت اورانیوم غنی‌شده ایران پیش از حملات اخیر آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان متناقض است.

منابع آمریکایی و اسرائیلی معتقدند که اکثر اورانیوم غنی‌شده در زمان حملات در همان سایت‌ها باقی مانده بود، و انتقال سریع این مواد هم خطرناک و هم دشوار است.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و سایر مقامات واشنگتن نیز ادعا کردند که اورانیوم منتقل نشده و بیشتر آن پس از حملات، زیر آوار مدفون شده است.

اما در مقابل، گزارش‌هایی از سوی منابع اروپایی و ایرانی وجود دارد که نشان می‌دهد ایران بخشی از اورانیوم غنی‌شده خود، به‌ویژه از تأسیسات اصفهان، را پیش از حملات به مکان‌های مخفی منتقل کرده است. تصاویر ماهواره‌ای نیز فعالیت‌های فشرده‌ای را در اطراف ورودی تونل‌ها در فردو و اصفهان نشان می‌دهد که برخی تحلیل‌گران آن را به‌عنوان آمادگی برای انتقال مواد هسته‌ای یا تدابیر دفاعی تلقی کرده‌اند.

برخی تخمین‌ها حاکی از آن است که حدود ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصد به مکان‌های اعلام‌نشده منتقل شده است.

در این زمینه، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و برخی مقامات اروپایی احتمال داده‌اند که ایران ممکن است بخشی از ذخایر خود را منتقل کرده باشد، اما اطلاعاتی دقیق در مورد محل باقی‌مانده این مواد در دست نیست، به‌ویژه با توجه به محدود شدن دسترسی آژانس به تأسیسات ایران.

از سوی دیگر، مقامات ایرانی اعلام کردند که بیشتر ذخایر اورانیوم غنی‌شده همچنان در اختیارشان باقی مانده و حتی تخریب تأسیسات به معنای پایان برنامه هسته‌ای نیست؛ چرا که مواد، دانش فنی و تجربه همچنان نزد ایران باقی مانده است. 

منبع: آسوشیتدپرس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۲۱ تير ۱۴۰۴
منظور ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۷ ۱۹ تير ۱۴۰۴
اورانیوم ها بیشترش خارج شده بود قبل از حمله آمریکا وهمچنین تو ایران سایت های هسته ای وجود دارد که حتی آژانس از آن خبر ندارد آژانس هم اصرار دارد که مکان سایت هسته ای را مقامات ایران بگن وهمچنین انرژی هسنه ای نمی تونه تو ایران نابود بشه شاید عقب بیافته ولی نابود نمی شه چون تو دانشگاهها تدریس میشه وشکل بومی به خود گرفته است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۹ ۱۹ تير ۱۴۰۴
به تو چه بدبخت سرگردان بز مچه تو سگ پاچه گیر امریکا و اروپا باید زنگوله گردنت بندازن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۷ ۱۹ تير ۱۴۰۴
شماحرامزاده هاتایک ایرانی زنده است ارام وقرارنخواهیدداشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۴ ۱۹ تير ۱۴۰۴
آنها دو باره بفکر حمله هستند باید این بار امان ندهیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۸ ۱۹ تير ۱۴۰۴
صهیونیست های جنایتکار کودک کش، ما با آب دهنمون هم می تونیم غرق تون کنیم، تا حالا فکرش رو کردین نود میلیون تف بریزه روتون آب می بردتون. به شما چه که اورانیوم های ما کجا هستن؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۶ ۱۹ تير ۱۴۰۴
زمینه سازی برای حمله دوباره است ایران درحفظ شخصیت‌ها و فرماندهان نظامی آمادگی کامل راداشته باشند این بار اگرغلطی کردند ایران دراولین ساعت باید جوابش ارسال بکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۳ ۱۹ تير ۱۴۰۴
ارانیوم همش دست منه اگع میتونید بیایید بگیرید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۱۹ تير ۱۴۰۴
چرا از این فرصت برای بازگردان قفقاز به خاک مادری استفاده نمیکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۶ ۱۹ تير ۱۴۰۴
سیاست مخفیانه تولیداورانیوم بایددر دستور کارقرار گیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۱۹ تير ۱۴۰۴
مسولین ما این اورانیوم 60 درصد را برای دارو درست کردن چرا این بیسوادهای غربی این را نمی فهمنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۲ ۲۰ تير ۱۴۰۴
خخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۹ تير ۱۴۰۴
اگر نابود شده دوباره میسازیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۰ ۱۹ تير ۱۴۰۴
دلمان می خواهد هر آنچه دوست داریم تولید کنیم به کسی جز مردم خودمون مربوط نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۸ ۱۹ تير ۱۴۰۴
بیچاره و بدبخت مردم !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۱۹ تير ۱۴۰۴
بیچاره شما هستید کهنه مردم و نه اقتدار مردم می شناسید و نه مقاومت می دانید و نه شهادت را درک کرده اید و نه آخرت و قدرت الهی را باور دارید و بز دلی به تمام معنا و یا یار دشمنان آن مردمی هستید که از آن دم می زنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۱ ۱۹ تير ۱۴۰۴
مردمی بیچاره کسانی هستند که دوستی مثل شما خاله خرسه دارند خ خخخخخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۷ ۱۹ تير ۱۴۰۴
این همه سال هزینه های کمرشکن برای سایت های هسته ای خرج شد و آخرش به تلی از خاک تبدیل شد،چرا سایت ها را در دل کوه های گرانیتی نساختند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۱۹ تير ۱۴۰۴
من دانم خدا داند تو دانی که از اساس هیچ نمی دانی
۱۲۳
آخرین اخبار