عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید تزریق ۶۰ هزار میلیارد به بورس کار درستی نبود، چون توزیع درآمد و منافع را به سمت یک عده قلیلی سوق داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد امیرحسینی - حسین صمصامی مزرعه آخوند عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره تایید مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در مجلس یازدهم تصویب شده بود سپس به شورای نگهبان منتقل شده بود که در آنجا یکسری اشکالاتی به آن گرفته شد که در کمیسیون اقتصادی مجلس اشکالات آن برطرف شد و دوباره به صحن آمد و دوباره به شورای نگهبان رفت، اما شورای نگهبان دوباره به آن یکسری اشکال گرفت که در کمیسیون اقتصادی برطرف شد و دوباره به صحن مجلس رفت و از آنجا به شورای نگهبان ارسال شد و فکر می‌کنم مراحل آخر خود را برای ابلاغ طی می‌کند.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس درباره شرایط بورس در کشور اظهار کرد: بورس یک موضوع بسیار مفصلی است و الان یک مقدار در شرایط موجود حساس شده است. 

صمصامی بیان کرد: عمده معاملاتی که در بورس انجام می‌شود یا توسط حقوقی‌ها و یا عمدتا در بازار‌های دست دوم انجام می‌شود. بازار‌های دست دوم به‌صورت مستقیم به تامین نقدینگی بخش‌های تولیدی کمک نمی‌کنند، چون قرار است نقش تامین مالی تولید را ایفا کنند و بازار اولیه است که به‌صورت مستقیم این نقش را ایفا می‌کند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: بورس یک بازاری است که براساس مکانیزم عرضه و تقاضا عمل می‌کند و ریسک‌های خاص خود را دارد و در شرایط رونق، قیمت بورس افزایش می‌باید و شاخص سهام افزایش پیدا می‌کند و در شرایطی که یک شوکی به اقتصاد وارد می‌شود طبیعی است که این شاخص افت پیدا می‌کند لذا بازیگرانی که وارد بازار بورس می‌شوند باید به این مسائل توجه داشته باشند.

این نماینده مجلس می‌گوید مدیریت بورس مهم است، چون وقتی یک شوک قیمتی وارد می‌شود مثل جنگی که اخیرا اتفاق افتاد و یک‌مقدار فعالیت بخش‌های تولیدی، فروش و سودآوری آنها را مختل کرد به تبع همین مسئله اثر خود را بر روی شاخص سهام خواهد گذاشت که متاسفانه گذاشت لذا در اینجا ما باید مدیریت داشته باشیم که چه زمانی بورس را باز کنیم و یا ببندیم.

نماینده مردم تهران، ری، اسلامشهر، شمیرانات و پردیس در مجلس گفت: اینکه یک‌دفعه تصمیم بگیریم و مثلا ۶۰ هزار میلیارد تومان در این بازار تزریق کنیم و بعد افرادی که ریسک‌گریز هستند سریع سهام خود را بفروشند و افرادی که ریسک‌پذیر هستند و معمولا ریسک‌های کلان هم برای آنها اتفاق می‌افتد این سهم را با تامین ملی که انجام شده، بخرند در بلندمدت کسانی که سهام کوچکی که دارند یعنی افراد حقیقی متضرر می‌شوند و حقوقی‌ها منتفع می‌شوند.

 صمصامی تاکید کرد: این اقدامی که اخیرا در رابطه با ۶۰ هزار میلیاردی که بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و دستگاه‌های دیگر تلاش کردند که این منابع تزریق شود به نظرم کار درستی نبود و مدیریت باید به نحو دیگری انجام می‌شد، چون توزیع درآمد و منافع را به سمت یک عده قلیلی سوق داد و منافع به سمت آنان رفت و بلافاصله پس از آن دیدیم که دوباره شاخص بورس حدود ۵۰ هزار واحد افت کرد و متاسفانه شاهد آن اتفاقاتی بودیم که همه مردم در جریانش هستند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: مدیریت بورس یک موضوع بسیار مهمی است و وقتی شرایط غیرعادی است نباید نماد و بازار را باز کنیم که در یک شرایط غیرعادی و به‌صورت هیجانی این معاملات انجام شود.

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۱
Iran (Islamic Republic of)
سید داود حسینی
۱۰:۴۰ ۲۱ تير ۱۴۰۴
آقای نماینده طلا فروشها ده ها کارت بانکی اجاره‌ای دارند و دلالها دارن کیف میکنند شماازحمایت بورسی که بیش از۷۰درصدآن دولتی میباشد ناراحتی ؟!!!تغییررویه بدهید که اوضاع ازاین بدترنشود وسوادتان رابالا ببرید
آخرین اخبار