
باشگاه خبرنگاران جوان؛ الیاس گندمی _ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور در مراسم آغاز عملیات اجرایی بخشی از آزادراه ارومیه–تبریز گفت: آزادراه تبریز-ارومیه به عنوان بخشی از کریدور آزادراهی شرق به غرب با هموارکردن مسیر در دل کوهها موجب توسعه همه جانبه شمال غرب کشور میشود.
هوشنگ بازوند از آغاز عملیات اجرایی ۵۷ کیلومتر از آزادراه تبریز-ارومیه خبر داد و گفت: آزادراه ارومیه–تبریز یکی از طرحهای مهم و راهبردی در کریدور آزادراهی شرق به غرب کشور به شمار میرود که نقش کلیدی در اتصال مراکز استانی به شبکه سراسری آزادراهی و توسعه روابط تجاری و ترانزیتی ایفا میکند.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور ادامه داد: تکمیل شدن این آزادراه استان آذربایجان غربی را که به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص همچون کوهها و دریاچه ارومیه محصور است از انزوا خارج کرده و مسیر تحقق توسعهای پایدار، متوازن و آیندهمحور برای شمالغرب کشور را هموار میکند.
بازوند افزود: طول کل این آزادراه ۱۶۲ کیلومتر است که در قالب ۶ قطعه طراحی شده و هماکنون عملیات اجرایی در قطعات ۱، ۲ و ۳ به طول ۵۷ کیلومتر آغاز شده است و با توجه به اهمیت تکمیل زیرساختهای حمل و نقل سریع و ایمن در این بخش از کشور، جزو اولویتهای وزارت راه و شهرسازی در نظر گرفته شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این آزادراه از ارومیه آغاز و به سمت تبریز امتداد مییابد، گفت: مسیر این آزادراه از جنوب دریاچه ارومیه عبور کرده و در نهایت به شبکه آزادراهی استان آذربایجان شرقی متصل میشود. اجرای این پروژه موجب کاهش محسوس زمان سفر، افزایش ایمنی تردد و تسهیل در جابجایی کالا و مسافر خواهد شد.
بازوند با اشاره به مزایای کلان این پروژه تاکید کرد: توسعه شبکه آزادراهی کشور به ویژه در مناطق مرزی و مراکز استانها، یکی از برنامههای اصلی وزارت راه و شهرسازی در راستای تحقق توسعه متوازن و پایدار است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور با بیان اینکه با اجرای آزادراه ارومیه به تبریز یکهزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سالانه صرفهجویی در سوخت پیشبینی شده که رقم بالایی است ادامه داد: آزادراه ارومیه–تبریز به عنوان حلقه ارتباطی میان دو استان مهم آذربایجان غربی و شرقی، نه تنها دسترسی منطقهای را تسهیل میکند بلکه مسیر ترانزیتی ایران با ترکیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان را نیز تقویت خواهد کرد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این بخش از پروژه را ۹۰هزار میلیارد ریال اعلام کرد.
بازوند تاکید کرد: تلاش ما بر این است که با تأمین مالی مناسب و استفاده از توان فنی کشور، روند اجرای پروژه شتاب گیرد تا در موعد مقرر شاهد بهرهبرداری از آن باشیم. این مسیر، تحولی در دسترسی حملونقلی شمالغرب کشور ایجاد خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور با بیان اینکه سه هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه آهن در کشور در دست اجراست، یادآور شد: ۷۶۰ کیلومتر بزرگراه و ۱۱ هزار کیلومتر زیربنای حمل و نقل کشور در دست اجراست که این اقدام بسیار بزرگی با تدبیر رییسجمهوری است.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: موضوع کریدورها به صورت هفتگی رصد میشود و هماکنون در حوزه ریل ۹ کریدور بررسی شده که سه کریدور از آن شرقی و غربی و بقیه شمال به جنوب است.
وی با بیان اینکه ۱۱ کریدور بزرگراهی و ۶ کریدور آزاد راهی در کشور تعریف شده است، اضافه کرد: این استان با سه کشور همسایه است و این آزاد راهها نقش بسیار تاثیر گذاری در حوزه اقتصادی و اجتماعی استان و صنعت توریسم دارد.