معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران از برگزاری نشست با قضات مجتمع قضایی خانواده ۲ در راستای تقویت ارتباط با مجتمع‌های قضایی و شناسایی چالش‌‎های موجود در فرآیند رسیدگی، خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان ـ ابوالفضل نیکوکار، در راستای تقویت ارتباط با مجتمع‌های قضایی و شناسایی چالش‌‎های موجود در فرآیند رسیدگی، از برگزاری نشست با قضات مجتمع قضایی خانواده ۲ خبر داد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران گفت: سالم سازی ارتباط اعضای خانواده و نحوه تعاملشان باهم بی‌گمان اثرات مثبتی در جامعه به دنبال خواهد داشت.

 وی افزود: دستیابی به یک خانواده سالم، مشروط به برخورداری افراد آن از سلامت روانی و داشتن روابط مطلوب با یکدیگر است. در واقع ضروریات تشکیل جامعۀ سالم، تشکیل خانوادۀ سالم است که اگر خانواده اصلاح شود، جامعه نیز اصلاح خواهد شد و هرچه بنیان آن مستحکم‏‌تر باشد، بنیان جامعه نیز محکم ‏تر خواهد بود.

نیکوکار بیان داشت: برقراری ارتباط موثر در ازدواج، پیچیده‌ترین شکل روابط انسانی است که بدون ارتباط اثربخش نمی‌تواند شکوفا شود و می‌توان گفت ازدواج، رابطه انسانی ظریف، پیچیده و پویایست که از ویژگی‌های خاصی برخوردار بوده که هدف از آن رسیدن به آرامش است. اما متاسفانه در سال‌های اخیر احساس امنیت و آرامش در بین زوجین به سستی گراییده و خانواده دستخوش فرآیند‌های ناخوشایندی قرار گرفته است و پیوند بعضی از زوج‌ها در اثر ناملایمات زندگی سست می‌شود و در موارد حاد به جدایی نیز می‌انجامد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری تهران بیان کرد: رسیدگی قضایی در دادگاه خانواده یکی از سخت ‎ترین نوع رسیدگی‌ها است و قضات دادگاه خانواده را به مدارا، صبر و تحمل مضاعف دعوت کرد، همچنین کم کاری بخش‌های فرهنگی، اجتماعی، تقنینی و عدم وجود مهارت‎های زندگی خانواده ها، در مسائل و مشکلات خانواده تاثیر به سزایی دارد.

وی بر اهمیت بهره گیری از ظرفیت‎های قضات جهت ارتقای اثربخشی برنامه‌های پیشگیرانه‌ی حوزه‎‌های حمایتی، تاکید کرد.

نیکوکار با تاکید بر اهمیت مراکز مشاوره خانواده که به استناد قانون حمایت از خانواده مصوب سال ۱۳۹۱ طبق دستورالعمل نحوه تشکیل و فعالیت مراکز مشاوره خانواده قوه قضاییه فعالیت می‌کنند، به نقش بسیار کلیدی این مراکز در اصلاح ذات البین زوجین اشاره کرد.

کمبود نیروی قضایی و اداری، الزامی کردن مشاوره‎های پیش از ازدواج، انتقاد از آمارگرایی صرف در دادگاه، عملکرد ناکافی برخی مراکز مشاوره طلاق از جمله مطالبی بود که در این نشست توسط قضات مطرح شد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم برگزاری نشست‌های هفتگی مجتمع قضایی خانواده ۲ به عنوان کارگروه خانواده، برگزاری جلسات مشترک قضات مجتمع قضایی خانواده ۲ و قضات دادگاه‎‌های تجدیدنظر و دیوان عالی کشور، برگزاری دوره‌های آموزشی جهت قضات مجتمع خانواده ۲ با هماهنگی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی را از مصوبات مطرح شده در این نشست برشمرد.

منبع: میزان 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار