
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - مدیر جهاد کشاورزی کیار با توجه به اهمیت باغات انار در این شهرستان و خسارات ناشی از ترکیدگی میوه گفت: پنج عامل اصلی شامل نوسانات شدید دمایی، آبیاری نامنظم و تنشهای آبی، کمبود عناصر غذایی (بهویژه کلسیم، پتاسیم، بور و روی)، آفات و بیماریها (بهویژه کرم گلوگاه انار و بیماری اسکب انار ناشی از قارچ Elsinoe punicae) و رسیدن زودهنگام گلهای اولیه در ترکیدگی انار نقش دارند.
وی افزود: بیماری اسکب انار که بارزترین علامت آن لکههای برجسته چوبپنبهای بر روی میوه است، میتواند باعث بدشکلی، چروکیدگی، سیاه شدن گلها و ریزش آنها شود.
وی با اشاره به توصیههای فنی برای پیشگیری از ترکیدگی انار و کاهش ریزش گلها افزود: محلولپاشی با کود کلسیم بور در دو مرحله و تا ۸ هفته پس از ریزش گلها، استفاده از کودهای مناسب در آبیاریهای اولیه (کود استارتر در آبیاری اول و نیترات کلسیم در آبیاری دوم) و تنظیم دقیق و منظم برنامه آبیاری بهویژه در دوره پر شدن میوه اثر گذار است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار از بهرهبرداران باغات انار ناغان خواست، با رعایت موارد فوق و دریافت مشاوره فنی از مرکز خدمات، در کاهش خسارات گام موثری بردارند.