
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا خدابنده - حسین بهرامی سرپرست جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: از ۴۰هزار هکتار گندم دیم، حدود ۶۰ درصد آن به طور کامل از بین رفته و مابقی نیز دچار کاهش تولید شده است.
وی اراضی زراعی آبی استان را ۹۹ هزار هکتار و دیم را۱۰۰ هزار هکتار اعلام کرد که سالانه بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از این اراضی به کشت گندم دیم اختصاص مییابد.
بهرامی ادامه داد: نیاز سالانه استان به گندم برای تامین نان حدود ۱۲۰ هزار تن است که حدود ۸۵ درصد آن از آرد تولیدی استان تامین میشود.
بهرامی اظهار کرد: پیشبینی میشود امسال حدود ۳۰ هزار تن گندم در قالب خرید تضمینی به دولت تحویل داده شود.
سرپرست جهاد کشاورزی استان با اشاره به وجود ۲۳ هزار تن ذخیره گندم در سیلوها و کارخانجات آرد استان، تاکید کرد: علیرغم کاهش تولید گندم، هیچ مشکلی در تامین گندم و آرد مورد نیاز استان وجود ندارد و پیشبینیهای لازم برای تامین کل منابع و گندم مورد نیاز انجام شده است.
بهرامی اعلام کرد: ۱۰ مرکز تعاون روستایی، ۵ کارخانه آرد و سیلوی غله به عنوان مراکز خرید تضمینی گندم از کشاورزان فعالیت میکنند.
روحالله سعیدی سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در خصوص ارقام کشت شده گندم گفت: در گندم آبی، ارقام پیشگام، حیدری و میهن کشت شدهاند که به تنشهای آخر فصل مقاوم هستند. ارقام دیم شامل آذر ۲، صدرا، واران، باران، ریژاب و هشترود هستند که نسبت به تنشهای خشکی مقاومترند.
وی افزود: حدود ۱۶ مرکز خرید تضمینی و یک مرکز خرید توافقی در استان فعال هستند و حدود ۱۲۰ کمباین بومی و ۶۵ کمباین مهاجر عملیات برداشت گندم را انجام میدهند که توسط همکاران ما ضدعفونی و معاینه فنی شدهاند.
به گفته وی؛ شهرستانهای شهرکرد، بروجن و خانمیرزا سه قطب مهم تولید گندم در استان هستند.