
باشگاه خبرنگاران جوان؛ فلاحتی- نادر هومنیان مدیرکل بهزیستی استان یزد در نشست خبری با خبرنگاران گفت: مهمترین هدف بهزیستی، ارائه خدمات توانبخشی و آموزشی در راستای بهبود سطح کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت از جمله افراد دارای اختلال طیف توانبخش است.
وی افزود: در حال حاضر در استان یزد ۹۸ هزارو ۱۴۹ توانبخش با خانواده از خدمات بهزیستی بهره مند هستند.
هومنیان ادامه داد: تعداد ۱۶۰ کودک اوتیسم در استان یزد در حوزه توانبخشی ۹۸ هزارو ۱۴۹ نفر با خانواده از خدمات بهزیستی بهرهمند هستند.
مدیرکل بهزیستی استان یزد با اشاره به اینکه آمار سالمندی نیز روز به روز در حال افزایش است، افزود: در استان ۱۳۰ هزار سالمند داریم که که از این تعداد ۱۶ هزارو ۴۵۹ نفر از بهزیستی خدمات دریافت میکنند.
وی با اشاره به سیاست بهزیستی مبنی بر راه اندازی مراکز روزانه سالمندی گفت: هدف ما این است که سالمندان را به سمت مراکز روزانه سالمندی سوق دهیم و در حال حاضر در کل استان معلولان و سالمندان و کودکان اتسیم از خدمات پزشکی، توان بخشی و تغذیهای به صورت رایگان خدمات داده میشود.
هومنیان ادامه داد: ۶ هزارو ۵۱ نفر سالمند معلول در استان از بهزیستی خدمات دریافت میکنند که در کل افراد معلول شناسایی شده در استان ۲۲ هزارو ۷۶۸ نفر هستندکه از این تعداد ۱۹ هزارو ۶۲۹ نفرمستمری ماهیانه (چهار میلیون تومان) دریافت میکنند.
مدیرکل بهزیستی استان یزد گفت: ۷۶۵ نفر حق پرستاری دریافت میکنند که حق پرستاری افراد معلولیت در خانواده هزارو ۷۵۵ نفر است.
وی با اشاره به خدمات شبانه در مراکز خدمات رسانی بیان کرد: تعداد مراکز شبانه توانبخشی ۲۲ مراکز و افرادی که در مراکز شبانه نگهداری میشوند ۹۱۹ نفر، تعداد ویزیت و مراقبت در منزل ۴۱ نفر و هزارو ۷۲۶ نفر هم در مرکز خدمات دریافت میکنند، در کل مراکز روزانه توانبخشی در استان، ۷۸ مرکز است که سه هزار و ۱۰۴ نفر خدمات میگیرند.
هومنیان ادامه داد: در استان یزد ۴۸۸ مجوز مرکز خدمترسان توانبخشی صادر کردیم و ۳۵۰ نیروی پرسنل خدمات رسانی میکنند.
مدیرکل بهزیستی استان یزد با اشاره به خدمات به افراد سالمند در استان گفت: در طرح مراقبین سالمندی به افراد خانواده آموزش داده می شود که چگونه با فرد سالمند رفتار کنند.
هومنیان با اشاره به آمار فرزند خاندگی در استان گفت: ۳۲۲ خانواده متقاضی فرزندخواندگی در این استان در انتظار واگذاری کودک هستند، واگذاری فرزند به این خانوادهها بر اساس نوبت و شرایط خاص انجام میشود.
وی افزود: در سال گذشته ۳۳ کودک و امسال تا این ماه ۱۱ کودک به خانوادههای متقاضی واگذار شدهاند.
هومنیان ادامه داد: مدت زمان انتظار خانوادهها برای فرزندخواندگی معمولاً بین سه تا چهار سال است دلیل این انتظار طولانی آن است که کودک باید شرایط قانونی و روانی لازم برای واگذاری را داشته باشد تا بتوان وارد فرایند فرزندخواندگی شود.