وزیر نیرو با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق در ابتدای دولت چهاردهم گفت این میزان در شرایط اوج مصرف به عددی کمتر از ۱۰ هزار مگاوات کاهش یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان - عباس علی آبادی امروز دوشنبه (۲۳ تیرماه) پس از نشست کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی درباره میزان خاموشی‌های اعمال شده به تفکیک بخش‌های مصرف و وضعیت تأمین آب کشور به خبرنگاران گفت: وزارت نیرو در تمام دوره‌ها با چالش‌هایی مواجه بوده، اما سال جاری با خشکسالی مواجه‌ایم که این موضوع هم در حوزه آبی و هم برق تأثیرگذار است.

وی درباره کمبود آب برای خنک‌کاری (کولینگ) در نیروگاه‌های حرارتی، افزود: وزارت نیرو تلاش دارد خنک‌کاری در این نیروگاه‌ها را به شکل هوایی درآورد و به دلیل شرایط سختی که در آن قرار داریم، از مردم می‌خواهیم که به مانند دوره‌های گذشته برای مصرف کمتر آب و برق همکاری کنند.

وزیر نیرو در تشریح برنامه وزارت نیرو برای ذخایر آب و برق در شرایط خاص حاکم بر کشور، یادآور شد: ۵ سال است که کشور خشکسالی متوالی را تجربه می‌کند که سال جاری نیز نسبت به متوسط میان مدت و بلندمدت حدود ۴۳.۹ درصد آب کمتری دریافت کرده‌ایم و با گذشت زمان نیز این عدد تغییر می‌کند و با توجه به شرایط اضطراری در ۴ استان جلسه ویژه‌ای برای رسیدگی به وضعیت این استان‌ها برگزار شد.

علی آبادی برنامه اصلی وزارت نیرو را کنترل مصرف آب عنوان کرد و افزود: اگر مردم همکاری کرده و الگوی مصرف را رعایت کنند، می‌توان تاب آوری را تا فصل بارش رساند. اما عدم همکاری لازم منجر به ورود به طرح‌هایی از جمله در نظر گرفتن جرائم برای بدمصرف‌ها و تشویق برای خوش مصرف‌ها است؛ از این رو جلساتی برگزار و مقرر شد تا در زمینه میزان الگوی مصرف به مردم اطلاع‌رسانی شود تا مردم نیز بر مبنای آن اقدام کنند.

وی با اشاره به ناترازی ۲۰ هزار مگاوات در ابتدای دولت چهاردهم که در شرایط اوج مصرف به عددی کمتر از ۱۰ هزار مگاوات کاهش یافت، گفت: خوشخبتانه وزارت نیرو توانسته است برق بیشتری را در اختیار صنایع قرار دهد و انرژی را به نحو مطلوب‌تر توزیع کند، قطعی برق در بخش خانگی نیز حداقلی و در طول روز بوده و خوشبختانه در شب خاموشی‌ها را نداریم، از این رو می‌توان گفت یک ماه سخت پیش رو داریم که با همکاری همدیگر از این مسیر عبور خواهیم کرد.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: وزارتخانه برنامه‌هایی را در راستای توسعه نیروگاه‌ها و مدیریت بهتر بار مصرف در دست اقدام دارد و بیش از هزار نیروگاه (با مگاوات‌های کم) در سراسر کشور در حال ساخت است که از این طریق به شبکه متصل شده و به صورت محلی برق تأمین می‌شود. این امکان خوبی است تا در شرایط سخت پیش رو ما را مطمئن و تاب آوری را نیز بیشتر کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۱۱
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۸:۴۴ ۲۳ تير ۱۴۰۴
سلام برق ما روزی ۲ ساعت و بعضا دوبار در روز قطع میشه .خوزستان دزفول .دما دقیقا ۵۲ درجه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۳ ۲۳ تير ۱۴۰۴
با توجه به آمار مصرف برق خانوار و تعداد اتباع اگر شش میلیون اتباع به خانوارهای متوسط پنج نفر تقسیم بشه میشه همین عدد ۱۰ هزار مگا وات ناترازی
فراموش نشه مشکل ناترازی در آب و برق و ارزاق عمومی در همین چند ساله اخیر زیاد به چشم اومد که حاصل ورود بی ضابطه اتباع به کشور بود
آخرین اخبار