رئیس پلیس فتا گیلان گفت: کلاهبرداری اینترنتی از طریق دیپ‌فیک (Deepfake) یکی از جدیدترین روش‌های فریب و سوءاستفاده در فضای مجازی است.

باشگاه خبرنگاران جوان _ سرهنگ امیرحسین نقی‌مهر، در این خصوص گفت: کلاهبرداری اینترنتی از طریق دیپ‌فیک (Deepfake) یکی از جدیدترین روش‌های فریب و سوءاستفاده در فضای مجازی است. در این روش، افراد سودجو از فناوری‌های هوش مصنوعی جهت تولید تصاویر، ویدئو‌ها یا صدا‌های جعلی در فضای مجازی استفاده می‌کنند که به‌قدری طبیعی هستند که تشخیص جعلی بودن آنها بسیار دشوار می‌باشد.

رئیس پلیس فتا گیلان با گسترش و پیشرفت فناوری هوش مصنوعی، کاربرد ابزار‌های تولید محتوای جعلی یا دیپ‌فیک، شامل ویدیو، صدا و تصویر به سرعت افزایش یافته که در ادامه سودجویان نیز با بهره گیری از این روشها، جهت فریب و کلاهبرداری از قربانیان خود، استفاده می‌کنند.

وی با اشاره به انواع روش‌های مختلف دیپ فیک افزود: انواع کلاهبرداری دیپ‌فیک از قبیل؛ فریب مالی در محل کار، درخواست فوری کمک از سوی اعضای خانواده یا دوستان، باج‌گیری با ویدیو‌های ساختگی، تحریف اطلاعات در فضای عمومی و سیاسی، فریب در روابط عاشقانه مجازی بوده که پر تکرار‌ترین نمونه‌های کلاهبرداری در فضای مجازی هستند.

این مقام انتظامی بیان داشت: جهت پیشگیری از این نوع کلاهبرداری‌ها، شهروندان به هیچ پیام یا ویدیویی فوراً اعتماد نکنند، قبل از انجام هرگونه انتقال پول یا ارائه اطلاعات، حتماً هویت فرد درخواست‌کننده را از طریق مختلف مانند تماس تلفنی بررسی نمایند، از نرم‌افزار‌های امنیتی معتبر و احراز هویت چندمرحله‌ای بهره برداری نموده و همچنین شهروندان، خانواده و اطرافیان خود را نیز نسبت به این تهدید آگاه سازند.

سرهنگ امیرحسین نقی‌مهر از شهروندان خواست: در صورت مواجهه با موارد مجرمانه و مشکوک می‌توانند مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir  و یا با شماره تماس ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا گزارش کنند.

منبع: اطلاع رسانی پلیس گیلان 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.